Haberler

Artık PKK İçin İkiyaka Dağları Bir Mezarlıktır"

Türk Silahlı Kuvvetlerince Hakkari'de yürütülen "Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Operasyonu" ile terör örgütü PKK'nın "son direniş noktası" olan İkiyaka Dağları, büyük oranda teröristlerden temizlendi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince Hakkari'de yürütülen "Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Operasyonu" ile terör örgütü PKK'nın "son direniş noktası" olan İkiyaka Dağları, büyük oranda teröristlerden temizlendi. Operasyonların ardından terör örgütü PKK bölgede zor duruma düşerken, "Artık PKK için İkiyaka Dağları bir mezarlıktır" ifadesi kullanılmaya başlandı.

Genelkurmay Başkanlığından teröristlerin Hakkari'de kullandığı barınak, toprak altı sığınak ve silah mevzilerinin hava harekatıyla imha edildiği bildirildi.

Bölgedeki askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ağustos ayı sonunda bölgede yoğun olarak başlayan operasyonlara Kara Kuvvetleri Komutanlığı birlikleriyle Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurları katılıyor.

Güvenlik güçlerinin Hakkari Yüksekova'da 25 Eylül'de başlattıkları ve Dağlıca'da eylül ayı başında terör saldırısında şehit olan Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın adının verildiği operasyon da sürüyor. Bu operasyona, bölgeye gönderilen Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurlarıyla Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına ait birlikler ile Kayseri ve Bolu komando tugayları katılıyor.

Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Operasyonu özellikle "Doski Vadisi" diye adlandırılan bölgede, İkiyaka Dağları'nda yapılıyor. Teröristler tarafından "Türkiye'nin Kandil'i" olarak nitelendirilen bölge, yurda kolay geçişi ile silah, mühimmat, yiyecek, giyecek ve kışlık erzak depolarıyla teröristlerin hiçbir yerden yardım almadan 6-7 ay yaşamalarına imkan veriyor.

Operasyon sürüyor

Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye giriş yapan teröristler hiçbir ağırlık taşımadan bu dağlardaki mağaralara geliyor, silah ve mühimmatlarını buradan tedarik ederek başta Dağlıca bölgesindeki birlikler olmak üzere TSK'nın diğer unsurlarına rahatlıkla saldırabiliyorlardı.

Operasyonların ardından buna son verilme aşamasına gelindi. İkiyaka Dağları ve arasındaki Doski Vadisi çok büyük oranda teröristlerden temizlendi. Kalan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için de Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı birliklerle Van Jandarma Asayiş Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurları operasyonu sürdürüyor.

Hava harekatında 40'ın üzerindeki hedef vuruldu

Bu kapsamda dün Hakkari İkiyaka Dağları bölgesindeki terör örgütü PKK hedeflerine yönelik hava harekatı düzenlendi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı  F-16 ve F-4 2020 uçaklarıyla yapılan taarruzda PKK'ya ait son kalıntılar olarak nitelendirilen barınak, sığınak ve depoları kapsayan 40'ın üzerindeki hedef tam isabetle vuruldu.

Terör örgütü PKK zor durumda

Operasyonların ardından İkiyaka Dağları ile irtibatı kesilen, silah ve mühimmatla ilgili destek alamayan yurt içindeki teröristler bu konuda sıkıntı yaşamaya başladı. Bunun üzerine, terör örgütünün şehir yapılanması YDG-H unsurlarını yerleşim yerlerinde saldırıya çağıran PKK, daha önce Yüksekova'da halkın içinden kabul edenlere dağıttıkları silahları ve mühimmatı toplamaya başladı.

Telsiz konuşmalarına yansıdı

Operasyonların ardından terör örgütünün bölgede yalnızlaştığı ve zor duruma düştüğü teröristler arasındaki telsiz konuşmalarıyla da tespit edildi.

Teröristler bu konuşmalarında ana karargaha " Yüksekova'da, Dağlıca'da halk destek vermiyor, fareler gibi dışarıda kaldık, zor durumdayız" mesajı gönderdi.

Bu arada sivil halktan toplanarak YDG-H unsurlarına dağıtılmaya başlanan silahların bir kısmı da emniyet ve jandarma birimlerinin operasyonlarıyla ele geçirildi.

Terör örgütünün son direniş noktası

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki İkiyaka Dağları, terör örgütü PKK'nın "son direniş noktası" olması nedeniyle çok büyük önem taşıyor. Bu bölgenin yakınlarında bulunan Dağlıca'ya yapılan terörist saldırıların ana kaynağını da bu dağlarda yuvalanmış terör örgütü üyeleri oluşturuyor.

Operasyonların ardından Dağlıca'daki yerleşim yerlerinde halk yeniden huzura kavuştu. Uzun süredir Dağlıca Camisi'nde YDG-H üyesi teröristlerce kesintiye uğratılan ezan, bölgede görevli askerlerce cami hoparlörünün değiştirilmesiyle 2 Kasım itibarıyla yeniden duyuluyor. Camiye gitmekten korkan vatandaşlar da rahatça ibadetlerini yerine getirmeye başladı.

Halk huzura kavuştu

Dağlıca'daki halk da askerlere destek verirken son seçimlerde terör örgütüne yakın basın yayın organlarında yer alan "Dağlıca'da, halk da asker de HDP'ye seçimde oy verdi" haberleri de yalanlanmış oldu. Dağlıca'da kullanılan geçerli 499 oyun sadece 200'ünü HDP alabildi.

Bölge halkı, bu 200 oyu verenlerden çoğunun, YDG-H üyelerinin yoğun baskısı ve tehdidi nedeniyle bu yönde oy kullandıklarını ifade etti.

İkiyaka Dağları ve Doski Vadisi'ne yapılan operasyonların ardından bölge halkı rahat bir nefes alırken, Dağlıca'daki mahalleleri ziyaret eden askere halk çay ikram ediyor, dertlerini anlatıyor. Operasyonlar sonrasında "Türkiye'nin Kandil'i" olarak nitelendirilen İkiyaka Dağları için "Artık PKK için İkiyaka Dağları bir mezarlıktır" ifadesi kullanılmaya başlandı.

Kaynak: AA / Yerel

Yüksekova Dağlıca Hakkari Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title