Haberler

Arsuz'da İlk 5 Yıldızlı Otelin Temeli Atıldı

Hatay'ın İskenderun ilçesinin turistik beldesi Arsuz'da ilk beş yıldızlı otelin temeli atıldı.

Arsuz'un ilk 5 yıldızlı oteli Rhossos Rotana Hotel'in temel atma töreni gerçekleştirildi. İskenderun-Arsuz karayolu üzerinde hizmet verecek olan Rhossos Rotana Hotel, 200 metrelik özel plaj, bölgedeki diğer örnekleriyle kıyaslanamayacak açık/kapalı havuz ve eğlence mekanları, tüm gün açık restoran, 600 kişi kapasiteli geniş balo salonundan, altı toplantı odası ve business center hiper modern toplantı mekanlarına kadar, yapılacak organizasyonlar için eşsiz alanların tasarlandığı bir tesis olarak hizmet verecek.

Temel atma töreninde konuşan İNKO Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdo Karadağ, turizm yatırımı için neden Hatay'ı seçtiklerini özetleyerek, "Önemli stratejik konumu, zengin coğrafi çeşitliliği, Akdeniz üzerindeki uygun ticari ve turistik limanlara sahip olması, yılın büyük çoğunluğunda turizme uygun ılıman Akdeniz ikliminin hakim olması, inanç turizmi merkezleri, antik kentleri ve yaylalarıyla Hatay, Türkiye ve Ortadoğu'da turizm için yüksek bir potansiyele sahip olmasına olan inancımız nedeniyle yatırımı bu bölgeye yapmaya karar verdik, hayırlı olsun" dedi.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise, dünyada 1 milyar insanın gezdiğini hazırlatarak, turistik tesis ve yatak kapasitesinin artması için yatırımların sürmesi gerektiğini belirtirken, 2020 yılında turist olarak dünyayı gezecek kişi sayısının 1,5 milyar olmasının beklendiğini hatırlattı.

Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında Hatay'ın istenilen konuma gelememesinin bir stratejik planla ele alındığını belirten Vali Lekesiz, denizi, yaylaları, kültürü, inanç şekilleriyle birçok turizm türünü yaşatan Hatay'ın istenilen konuma gelmesi için çalışmaların süreceğine dikkat çekti. Lekesiz, "Hatay'ın turizm pastasından payını arttırmak için eylem planı hazırladık ve hayata geçirmeye başladık" dedi.

Konuşmaların ardından turizm açısından gelişmekte olan Arsuz'un ilk beş yıldızlı otelinin temeli törenle atıldı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Celalettin Lekesiz İskenderun Arsuz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title