Haberler

Arsuz'a Devlet Hastanesi Yapılacak

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısında, Arsuz ilçesi Arpaçiftlik Mahallesi’nde yapılması planlanan devlet hastanesi ile ilgili imar komisyon raporu oybirliğiyle onayladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantısında, Arsuz ilçesi Arpaçiftlik Mahallesi'nde yapılması planlanan devlet hastanesi ile ilgili imar komisyon raporu oybirliğiyle onayladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi'nde okunan imar komisyon raporunda, "Arpaçiftlik Mahallesi 275 ve 276 numaralı parsellerde, hastane yapılması üzere sağlık tesisi alanı olarak hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nın onaylanması talep edilmektedir. Komisyonumuzun yapmış olduğu inceleme neticesinde söz konusu alanın 27.8.2015 tarih ve 5419 sayılı Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile 3. derece arkeolojik sit alanı olarak ilan edildiği ve meclis planlarının askıya alındığı 275 ve 276 nolu parsellerin hazine mülkiyetinde olduğu, toplam alanın yaklaşık 29 bin m2 olduğu, önerilen imar planında ise söz konusu parsellerde sağlık tesis alanı veya spor tesisi alanı olarak planlandığı, alanın ihtiyacı olan ulaşım sistemi 15 metrelik taşıt yolların planlanarak oluşturulduğu ve bu amaçla hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği hazırlandığı tespit edilmiştir. Sonuç olarak; Hatay ili Arsuz ilçesi Arpaçiftlik Mahallesi 275 ve 276 numaralı parsellerde, hastane yapılmak üzere sağlık tesisi amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı 3194 sayılı İmar Kanunun ilgili yönetmelikleri şehircilik ve planlama ilkelerine ve Hatay ili 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı ve plan hükümlerine aykırı herhangi bir husus teşkil edilmediğinden Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararlarına esas olmak üzere 5216 sayılı kanunun 7. maddesinin c fıkrası kapsamında uygun olduğuna karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Meclis üyelerinin, komisyon raporunu oybirliğiyle kabul etmesiyle, Arsuz'a devlet hastanesi kazandırmak için yapılan girişimlerin olumlu sonuçlanması Arsuzlular'ı sevindirdi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arsuz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title