Haberler

Arslan, Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonu ile Buluştu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tek merkezden ülkeyi yönetecek, tek hedefi millete hizmet etmek olan cumhurbaşkanının sandıkta seçileceğini belirterek, "Cumhurbaşkanı yaptığı her işin hesabını verecek, her şeyden sorumlu olacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tek merkezden ülkeyi yönetecek, tek hedefi millete hizmet etmek olan cumhurbaşkanının sandıkta seçileceğini belirterek, "Cumhurbaşkanı yaptığı her işin hesabını verecek, her şeyden sorumlu olacak." dedi.

Arslan, Kars-Ardahan- Iğdır Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen "Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Toplantısı"na katıldı.

AK Parti hükümetlerinin durmadan çalışarak 15 yılda pek çok hizmeti hayata geçirdiğini anlatan Arslan, Türkiye'den 3 saatlik uçuşla 1,5 milyar insana erişilebildiğini, bu coğrafyanın gayrisafi yurt içi hasılasının 31 trilyon dolar olduğunu söyledi.

Türkiye'nin büyüdükçe, ulaştırma koridorları anlamında büyük projeler yaptıkça bu pazardan pay alabilir hale geldiğini kaydeden Arslan, "26 olan havalimanı sayısını 55'e çıkararak ülkemizde 35 milyon kişi hava yoluyla seyahat ederken bu rakamı 180 milyona çıkardık. 25 bin 300 kilometrelik bölünmüş yolla bugüne kadar 76 ilimizi birbirine bağlamış olduk. Geriye kalan 5 il için de çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız bu ülkede yaşayan 80 milyon insanımızın birbirine erişimini, ulaşımını kolaylaştırmak, sosyal refahını arttırmak. Yol demek medeniyet demek. Yol demek ticaretin ekonominin büyümesi demek." değerlendirmesinde bulundu.

"1980-2001 dönemini yeniden yaşamak istemiyoruz"

Arslan, ülkenin çok daha hızlı büyümesinin, çok daha hızlı gelişmesinin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesinden korkanlara inat, Türkiye daha da büyüyecek diyoruz. İki başlılığın, cumhurbaşkanı ile başbakan anlaşmazlığının zararının faturasını şimdiye kadar bu millet ödedi. 1980-2001 dönemini yeniden yaşamak istemiyoruz. Bizim uzun soluklu hedeflerimiz var." diye konuştu.

Ülke ve millet olarak geçmişte yaşanan tecrübeler ışığında çok daha güçlü, hedefleri gerçekleştirmeye çok daha uygun bir yönetim sistemi kurmak istediklerine dikkati çeken Arslan, cumhurbaşkanlığı sisteminin özünün yönetimin doğrudan millete verilmesi olduğunu dile getirdi.

Arslan, tek merkezden ülkeyi yönetecek, tek hedefi millete hizmet etmek olan cumhurbaşkanının sandıkta seçileceğine işaret ederek, "Cumhurbaşkanı yaptığı her işin hesabını verecek, her şeyden sorumlu olacak. Meclisin görevi yasamadır. Milletvekilleri yasa tekliflerini kendileri götürecek, kendileri yasalaştıracak. Yargı da bağımsızlığıyla birlikte tarafsızlığa kavuşacak." dedi.

16 Nisan günü sandığa milli hassasiyetle gidilmesi gerektiğine işaret eden Arslan, "Dünyadaki tüm mazlumların ve mağdurların hamiliğine devam edebilmemizin yolu 16 Nisan'daki halk oylamasıdır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ahmet Arslan Ardahan Iğdır Kars Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title