Haberler

Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nin Enerji Sorununu Konuştular

Trabzon'un Arsin ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nin yeni yönetimi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, organize sanayinin Trabzon'un en büyük istihdam bölgesi olduğunu hatırlattı. Genç "İstihdamda gözbebeğimiz olan buraları ayrı bir yere koyarak hareket etmeliyiz. İnsanımıza iş veren sanayicilerimizin ihtiyaçlarını ve eksiklerini gidermek için herkes üzerine düşeni ötelemeden ve ertelemeden yerine getirmelidir. Bu anlayışla belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz" dedi.

Arsin OSB Yönetim Kurulu Başkanı Koray Turan da, bölgenin bir an önce doğal gaza kavuşturulup enerji maliyetinin azaltılmasından yana olduklarını, bölgeye yakın bir gelecekte doğal gazın temini için çaba gösterdiklerini söyledi. OSB'de, mevcut enerji hatlarının 13 megavat taşıyabildiğini, halen de 12 megavata yakın enerji kullanıldığını belirten Turan, "Bölgede yeni bir sanayi yatırımının kurulması halinde mevcut hatlar yeterli olmayacak ve sıkıntılar başlayacaktır. Bunun için hatların yenilenmesi gerekiyor. Bunun için de gerekli başvuruları yaptık. Yetkili ve ilgililerden destek bekliyoruz" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Ortahisar Trabzon Arsin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title