Haberler

Arsenal 1 Monaco 3 Maç Özeti ve Golleri (Devler Ligi Özetleri)

Güncelleme:

Arsenal 1 Monaco 3 maç özeti ve golleri. Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında Arsenal ve Monaco karşı karşıya geldi. Fransız temsilcisi Monaco, Arsenal deplasmanında 3-1 kazanarak Monaco'da oynanacak maç öncesinde büyük avantaj elde etti. Arsenal'ın Fransız takımlarına karşı kazanamıyor olması bu maç sonrasında tekrar gündeme geldi. Mücadelenin geniş özeti ve golleri...

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'i eski takımıyla karşı karşıya getiren 90 dakika büyük bir heyecana sahne olurken, büyük de bir sürpriz yaşandı.

38. dakikada Geoffrey Kondogbia'nın golüyle 1-0 öne geçen Monaco, 53. dakikada da Dimitar Berbatov ile ikinci golü bulurken, son dakikalara bu skorla girildi. Son bölümü uzun yıllar unutulmayacak anlara sahne olan maçta Alex Chamberlain 90. dakikada attığı golle skora 1-2 yaptı ve İngiliz temsilcisini rövanş karşılaşması öncesi umutlandırdı ancak son sözü maçın son saniyelerinde 21 yaşındaki Belçikalı Yannick Carrasco söyledi: 1-3

İki takım arasındaki rövanş karşılaşması 17 Mart'ta oynanacak.

MAÇIN ARDINDAN

İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal'ı 19 yıldır çalıştıran Fransız teknik adam Arsene Wenger, 1987-94 yıllarında görev yaptığı Monaco'ya karşı çıktığı ilk resmi maçtan yenilgiyle ayrıldı.

Premier Lig'de bir takımı şampiyon yapan ilk yabancı teknik adam olarak tarihe geçen Wenger, lig şampiyonluğu yaşadığı ve Fransa Kupası'nı kazandığı eski takımına Kondogbia, Berbatov ve Ferreira-Carrasco'nun golleriyle 3-1 mağlup oldu.

Monaco, geçen yıl Arsenal'ın ev sahipliğinde sezon öncesinde düzenlenen Emirates Cup'a katılmış ve Londra ekibiyle oynadığı maçı Radamel Falcao'nun 37. dakikada attığı golle 1-0 kazanmıştı.

Arsenal, Fransız takımlarına evinde yeniliyor

Avrupa kupalarında Fransız ekipleriyle 21 kez karşılaşan Arsenal, bu maçların 12'sini kazanırken, 6'sında berabere kaldı. Londra temsilcisi, rakiplerine karşı üç yenilgiyi de sahasında aldı.

Şampiyonlar Ligi grup maçında 25 Kasım 1998'de Lens'e 1-0, 22 Ekim 2002'de AJ Auxerre ile oynadığı maçı 2-1 kaybeden Arsenal, dün gece de Monaco karşısında 3-1'lik skorla sahasındaki üçüncü yenilgisini elde etti.

İngiliz ekipleriyle oynadığı son 6 maçta sadece 1 kez yenilen Monaco ise bu maçtan da galibiyetle ayrıldı. 1997-98 sezonunda çeyrek finalde Manchester United ile iki maçta da berabere kalan, 2003-2004 sezonunda yarı finalde Chelsea'yi ilk maçta yenen, rövanşta berabere kalan Monaco, İngiliz rakiplerine karşı son yenilgisini 2-0'lık skorla 2004 yılında Liverpool'a karşı almıştı.

Çeyrek final yine tehlikeye girdi

2000-2001 sezonundan bu yana üst üste 15 sezondur "Devler Ligi"nde mücadele eden Arsenal, aldığı 3-1'lık yenilginin ardından çeyrek final şansını zora soktu.

Wenger yönetimindeki Londra ekibi, 4'ü son 4 yılda olmak üzere 8 kez Şampiyonlar Ligi'ne ikinci turda veda etti. Arsenal, diğer sezonlarda 4 kez çeyrek final, bir kez yarı final, bir kez de finalde oynadı.

Son iki yıldır ikinci turda Alman ekibi Bayern Münih'i geçemeyen Arsenal, 2011-12 sezonunda Milan'a, 2010-11 sezonunda da Barcelona'ya elenerek çeyrek finalin kapısından döndü.

2005-2006 sezonunda finale kadar çıkan Kuzey Londra temsilcisi, Paris'te oynanan maçta Katalan ekibi Barcelona'ya 2-1 yenildi.

Monaco, çeyrek final bileti için avantajlı

Şampiyonlar Ligi'nde 2003-2004 sezonunda finale kadar çıkan Monaco, 11 yıl aradan sonra yeniden çeyrek finale çıkmak için Arsenal karşısında büyük avantaj yakaladı.

11 sezon önce ikinci turda Lokomotif Moskova'yı eleyen, çeyrek finalde Real Madrid'i, yarı finalde ise Chelsea'yi saf dışı bırakan Fransız ekibi, finalde Porto'nun rakibi olmuştu. Jose Mourinho yönetimindeki Portekiz ekibi, Carlos Alberto, Deco ve Alenichev'in golleriyle rakibini 3-0 yenerek kupaya uzanmıştı.

Fransız temsilcisi, "Devler Ligi"nde 2004-2005 sezonunda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımına iki maçta da yenilerek elenirken, 2005-2006 sezonunda ise İspanya'nın Real Betis takımına karşı eleme turunu geçemedi.

Berbatov, Arsenal ağlarını 4. kez sarstı

İngiltere'de Tottenham Hotspur, Manchester United ve Fulham'da forma giyen ve sezon öncesinde Monaco'ya transfer olan Bulgar golcü Berbatov, Arsenal'a karşı dün gece 14'ncü kez forma giydi.

Fulham formasıyla 2, Tottenham formasıyla da bir kez Londa ekibine gol atan Berbatov, Monaco formasıyla da toplamda dördüncü golünü rakip filelere gönderdi.

Bu arada grup maçlarında sadece Benfica'ya 1-0'lık skorla yenilen ve tek golü de Portekiz ekibinden yiyen Monaco, bu organizasyonda ikinci golünü Arsenal'dan yedi.

İki takımın rövanş mücadelesi 17 Mart'ta yapılacak.

Kaynak: SonDakika.com / Gündem

Dimitar Berbatov Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title