Haberler

Arsemia Müzik Festivali Sona Erdi

Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Filarmoni Derneği ortaklığında ‘Gün Batımından Notalar’ Sloganıyla Başlayan 1. Uluslararası Adıyaman Arsemia Müzik Festivali düzenlenen çeşitli etkinlikler son buldu.

Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Filarmoni Derneği ortaklığında 'Gün Batımından Notalar' Sloganıyla Başlayan 1. Uluslararası Adıyaman Arsemia Müzik Festivali düzenlenen çeşitli etkinlikler son buldu.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda Gerçekleşen piyano ve keman dinletisi izleyenleri büyüledi. Piyanoda Alexander Mekaev, Kemanda ise, Emra Ünal'ın yer aldığı dinletiye çok sayıda sanatsever katıldı.

Uluslararası Arsemia Müzik Festivali kapsamında Ulucami Mahallesi'ndeki Sanat Sokağı'nda açık hava piyano konseri düzenlendi. Konserde piyanist Mert Yeşilmenderes, yerli ve yabancı eserlerden oluşan piyano resitalini sundu.

Piyanist Mert Yeşil Menderes, festival kapsamında Adıyaman halkıyla bir araya geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Gelecekte düzenlenecek festivallerle Adıyaman'ın müzik alanında daha gelişmesini temenni ediyorum. Böylece Adıyaman'ın müzik anlamında markalaşacağına inanıyorum. Bundan sonra yapılacak etkinlikte destek vereceğim" dedi.

1. Uluslararası Arsemia Müzik Festivali kapsamında Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans salonunda müzik öğretmenleri, akademisyenler ve müzik bölümü öğrencilerinden oluşan Tigris Oda Orkestrasının gösteri ile festival son buldu.

Festival ile ilgili genel değerlendirme yapan Sanat Yönetmeni Özgür Oğuz, "Altı gün süren festivalimize ilgi oldukça fazlaydı. Festivali yapmamızdaki amacımız şehrimizi sanatta büyük şehirlerdeki ligine taşımaktı. Sanatsal anlamda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yapılması gereken çok şey var. Bölgemize müzik anlamında bir nebze olsun bir şeyler katmak istedik. Adıyaman Filarmoni Orkestrası AFO olarak çok sayıda konser vermiş, sosyal sorumluluk projelerinin içinde bulunmuş, ilimizde sanatsal çalışmaların etkili bir şekilde yapılabilmesi için çaba sarf etmiş ve sarf etmektedir. Hazırlığı aylar önceden başlayan ve 9 Haziran günü kortej yürüyüşü ile verdiğimiz Festival startımızın bugün son günü, harika bir 6 günü tüm çalışma arkadaşlarım ve gönüllülerimizle ve dışardan katkıları bulunan insanlarla, ayrıca manen desteklerini hiç esirgemeyenlerle bu güne sağ salim eriştik, mutluyuz. Güzel şehrimiz için yaptıkları çalışmalardan ve bu etkinliğe desteklerinden ve Festival projesinden ilk bahsettiğim andan itibaren Festival Sanat Yönetmeni olarak Festivalin ilkyazım aşamasında bizi yalnız bırakmayan ADYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Sayın Kadir Karkın'a öncelikle teşekkür etmek isterim. Festival projemizden ilk bahsettiğimiz anda en az bizim kadar heyecan duyan ve her türlü desteği ile yanımızda olan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu beyefendiye tüm memleketinde ve dışarıda yaşayan Adıyamanlılar adına minnet ve şükran duygularımı sunarım" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından festivalin koordinatörü İbrahim İnan tarafından, destek veren kurumlara ve gönüllülere plaket ve katılım belgesi takdim edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Menderes Piyanist Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title