Haberler

Arsa Sahibi Mahkemeyi Kazandı, Mahalleli Parkın Yıkılmasını Önlemek İçin Sokağa Döküldü

Gaziantep’te belediye tarafından istimlak edildikten sonra park yapılan arsanın sahibi açtığı davayı kazanınca, oyun grupları, ağaçlar ve parkeler söküldü.

Gaziantep'te belediye tarafından istimlak edildikten sonra park yapılan arsanın sahibi açtığı davayı kazanınca, oyun grupları, ağaçlar ve parkeler söküldü. Bunu gören mahalleli ise parkımızı vermeyiz diyerek sokağa döküldü.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Yeditepe Mahallesi'nde bulunan boş bir arsaya mahallelinin yoğun talebi doğrultusunda Şahinbey Belediyesi tarafından 2013 yılında park yapıldı. Belediye tarafından istimlak edilen yaklaşık 3 dönümlük alana ağaç dikilip oyun grupları kuruldu. Parkın içinde yaklaşık 100 metrekare arsası bulunan bir vatandaş, istimlak kararına tepki gösterip mahkemeye verdi. 2 yıl süren mahkeme sonunda arsa sahibi haklı bulunca belediye ekipleri 100 metrekare alandaki ağaçları ve oyun gruplarını sökmek zorunda kaldı. Bu durumu gören vatandaşlar ise parkın bozulmasına tepki gösterdi. Parkta toplanan yaklaşık 50 kişi, belediye ekiplerine tepki gösterince sökülen oyun grupları yeniden monte edildi.

Mahalleli olarak gerekirse gece gündüz nöbet tutacaklarını söyleyen Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dursun Kırmemiş, uzun yıllar bu parkın yapılması için mücadele verdiklerini ve parkı yıktırmayacaklarını söyledi. Belediyenin olumlu çalışmalarını takdir ettiklerini fakat bu yapılanın yanlış olduğunu dile getiren Kırmemiş, "Bizim uzun yıllar önce park sorunumuz vardı. Sağ olsun belediye bu sorunumuzu 5 yıla dayalı taleplerimizin sonunda çözdü. Bu park 2013 yılında yapıldı. Çocuklarımızın oyun alanı, mahallenin tek ortak yaşam alanı. İnsanlar atık parkta spor yapmaya, yürümeyen başladılar. Biz bu konuda açıkçası belediyeye teşekkür ettik, hizmeti takdir ettik fakat belediyenin bize sürekli şöyle bir gerekçesi vardı. Burada bir şahsa ait 100 metrekarelik bir yer olduğunu, o yüzden buranın parka dönüştürülemeyeceğini bize anlattılar. Bütün mahalle sakinlerinin bundan haberi var. Burada bir şahsa ait 100 metrekare alan olduğu söylenerek 5 yıl boyunca burada park yapılmadı. Daha sonra bu sorun çözüldü diyerek buraya bu park inşa edildi. Biz de bundan dolayı memnuniyetimizi şimdi olduğu gibi bundan önce de belirttik. Bugün burada parkı yıkmaya çalışan belediye yetkilileriyle konuştuğumuzda kimi farklı alanlar göstererek 3 dönümlük parkın yeşil alanının kaldırılacağını bize söylüyorlar. Biz vatandaşlar olarak buna karşı koyduk. Aynı zamanda yetkililerden bazıları parkın bir köşesine çay bahçesi yapılacağını söylediler. Bizi yatıştırmak için söylediler ama aslında bizi yatıştıracak bir durum yok, biz çay bahçesine de razı değiliz. Burası ancak mahalleli olarak bizim çocuklarımızın ihtiyaçlarına cevap veriyor. Biz burayı yıktırmayacağız. Gerekirse gece gündüz burada nöbet tutarak, gezi parkına dönüştürerek, ideolojik olarak algılanmasını istemiyoruz ancak biz kendi yeşil alanımıza, parkımıza, çocuk oyun alanımıza sahip çıkmak istiyoruz" dedi.

Mahalle sakinlerinin tepkisi nedeniyle durdurulan çalışmaların önümüzdeki günlerde yeniden başlayacağı ve vatandaşın mahkeme kararı sonucu kazandığı alandaki oyun grupları ve ağaçların önümüzdeki günlerde sökülerek biraz daha ileriye kaydırılacağı öğrenildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şahinbey Belediyesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title