Haberler

Arsa Mağdurlarından İmar Kurbanlarıyızeylemi

İzmir'de, Balçova arsa mağdurları, Kurban Bayramı'nda 'imar kurbanı' olduk diyerek eylem yaptı.

İzmir'de, Balçova arsa mağdurları, Kurban Bayramı'nda 'imar kurbanı' olduk diyerek eylem yaptı. Beyaz önlük giyip başlarına siyah kuşak takarak kurbanlık görüntüsü veren eylemciler, imar andı ve imar duası da okudu.

Balçova Belediyesi tarafından 1970'li yıllarda imar planı yapılmadan kadastral parsel üzerinden satılan ve bin 898 tapulu arsayla ilgili yapılan imar planında, aynı bölgedeki bazı arsalara 2.5 emsal verilmesine karşın kendi arsalarına 1.6 emsal verildiği gerekçesiyle mağdur oldukları iddiasında bulunan yaklaşık 200 kişi, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Kurban Bayramı'nda beyaz önlük giyip, başlarına siyah kuşak bağlayan eylemciler, 'imar kurbanı' olduklarını söyledi. Eylemciler, üzerinde Bize yüzde 70 terke 1.6 emsal, holdinglere yüzde 23 terke 3.5 emsal. Böyle eşitlik olmaz, Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmak istiyoruz, Mülkiyet hakkı bakımından ya herkes birtakım holdingler gibi olsun ya da birtakım holdingler herkes gibi olsun, Balçova arsa mağdurları 20 bin kişiye ulaştı, Tüm İzmir il sınırları içinde alınan düzenleme ortaklık payı ile verilen emsal arasında illiyet bağı olsun, İmar hukuku bakımından eşitlik ve adalet istiyoruz yazılı dövizler taşıdı. Balçova Arsa Mağdurları'nın avukatı Mustafa Kemal Turan, İddialı bir şekilde 'hodri meydan' diyoruz. Burası şans dağıtan bir Milli Piyango İdaresi değil. Eşitlik ve adalet dağıtılan bir kurum olması gerekir dedi.

İMAR DUASI VE İMAR ANDI OKUDULAR

Eylemciler, İzmir'de farklı davranıldığını öne sürdükleri bazı holdingler ile kişilerin isimlerini söyleyerek, kendileri de böyle şanslı olmayı diledi. Eylemciler, Allah imar hakkı bakımından ya onları herkes gibi ya da herkesi onlar gibi yapsın. Amin. Allah, Büyükşehir Belediyesi yönetimine, Balçova Belediyesi yönetimine imar hidayeti nasip etsin diyerek, hep birlikte imar duası okudu. Eylemciler, Bizim varlığımız yaptığımız hukuk mücadalesidir. İmar kurbanlarının varlığı en şanslı imarzedelerin varlığına armağan olmayacaktır. İmar kurbanlarının varlığı bir gün mutlaka oluşacak olan İzmir imar hukukukun varlığına armağan olacaktır diyerek, hep birlikte imar andı da okuyup dağıldı.

KUTU -

ELMECİLERİN OKUDUĞU İMAR DUASI VE ANDI

Eylemciler, Allah tüm İzmir halkına imar hakkı bakımından Tekfen A.Ş, Rönesans A.Ş, Yükseliş A.Ş, Doğuş A.Ş., Rahmi Koç'un gelini, Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç şansı versin. Allah imar hakkı bakımından ya onları herkes gibi ya da herkesi onlar gibi yapsın. Amin. Allah, Büyükşehir Belediyesi yönetimine, Balçova Belediyesi yönetimine imar hidayeti nasip etsin diyerek, hep birlikte imar duası okudu. Eylemciler, Bizim varlığımız yaptığımız hukuk mücadalesidir. İmar kurbanlarının varlığı en şanslı imarzedelerin varlığına armağan olmayacaktır. İmar kurbanlarının varlığı bir gün mutlaka oluşacak olan İzmir imar hukukukun varlığına armağan olacaktır diyerek, hep birlikte imar andı da okuyup dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Balçova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title