Haberler

Arpaçay Kaymakamlığı'ndan Proje Atağı

Arpaçay Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Taner Atakişi'nin koordinatörlüğünde hazırlanan "Karlar Ülkesinde Kayak Keyfi", "Karın Çocukları At Biniyor" ve "Genç Kızlarımız Anadolu Motiflerini Keşfediyor" isimli 3 projeyi Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sundu.

Kaymakamlıktan alınan bilgiye göre, geleceğin şampiyon kayak sporcularını yetiştirebilmek amacıyla hazırlanan "Karlar Ülkesinde Kayak Keyfi" Projesi'yle ilçeye hem sosyo-kültürel bakımdan hem de sportif aktivite bakamından canlılık kazandırılması planlanıyor.

Projeyle bölgenin coğrafi konumundan yararlanarak kayak sporunun geliştirilmesi ve daha önce kayak sporuyla tanışmamış öğrencilerin, antrenörler yardımıyla geleceğin sporcuları olarak yetişmesi hedefleniyor.

Bir yıl süreli ve 200 kişiye kayak sporu konusunda eğitim verilecek projenin bütçesi ise 160 bin lira. Proje kapsamında katılımcılara kayak malzemeleri, giysileri ve kayak yapabilmeleri için her türlü ekipmanların temin edilmesiyle ilk etapta teorik bilgiler verilmesi ve uygulama için hafta sonları Sarıkamış Kayak Merkezi'nde eğitimler verilmesi planlanıyor.

"Karın Çocukları At Biniyor" Projesi'yle de ilçe çocuklarına, ata sporu olan ve bölge tarihinde önemli bir yer tutan at biniciliğini profesyonel manada öğreterek geleceğin şampiyon jokeylerini yetiştirmek hedefleniyor.

'"Genç Kızlarımız Anadolu Motiflerini Keşfediyor" adlı proje ile son zamanlarda yeniden canlandırılmak için çabalanan Koçköyü Halıcılığını geliştirebilmek için Koçköyü'nde genç kızlara halı-kilim dokumacılığının inceliklerini öğreterek bu işte profesyonelleşmeleri planlanıyor. - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Arpaçay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title