Haberler

Arpaçay'da Çobanlık Sertifikaları Sahiplerini Buldu

Arpaçay Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Ziraat Odaları arasında yapılan protokol ile Halk Eğitim Müdürlüğü'nde ortaklaşa düzenlenen '"Sürü Yönetimi Elemanı Benim" kursunu tamamlayarak başarılı olan 42 çiftçi kursiyere sertifikaları verildi.

Halk Eğitim Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine Kaymakam Faruk Erdem, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Gürbüz Sadıkoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Çelik ve vatandaşlar katıldı.

Başarılı kursiyerlere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verdi. Kaymakam Faruk Erdem ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün ise sertifika töreninde çobanların giymiş olduğu kepenek kıyafetini giydi.

Sertifika töreninde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Gürbüz Sadıkoğlu'da birer konuşma yaptı.

Daha sonra söz alarak kursiyerlere seslenen Kaymakam Faruk Erdem, çobanlık mesleğinin toplum içerisinde güvenilir, çalışkan ve özverili insanlar tarafından icra edilen çok önemli bir meslek olduğunu belirtti.

Erdem, verilen eğitim sayesinde çobanların bu mesleği daha profesyonel ve bilinçli olarak yapacaklarını kaydetti. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Düzgün Faruk Erdem Ali Gürbüz Arpaçay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title