Haberler

Arpaçay Belediyesi'nden Örnek Davranış

Meclisi Salonu'nda tadilatlar yaptırarak öğrencilerin yaralanması için kütüphaneye dönüştürdü.

Kars'ın Arpaçay İlçesi Belediye Başkanı Enver Akkaya,

Meclisi Salonu'nda tadilatlar yaptırarak öğrencilerin yaralanması için kütüphaneye dönüştürdü.

Arpaçay'da yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Başkan Enver Akkaya, son olarak ilçee önemli derecede eksikliği hissedilen kütüphane sorununu çözdü.

Akkaya Belediye Meclis Salonu'nu makama taşıyarak boşaltılan salonu ilçedeki öğrencilerin ve insanların yararlanması amacıyla kütüphaneye dönüştürdü.

Belediye Başkanı Enver Akkaya, ilçe merkezinde kütüphanenin olmadığını bundan dolayı belediyeye ait meclis salonunu makama taşıdıklarını ve boş kalan meclis salonunu ise kütüphaneye dönüştürdüklerini söyledi

Akkaya; "İlçemizde bulunan okullarda kitaplıklar var. Ancak bu ilçede okuyan öğrencilerimiz için yetersiz kalıyordu. Bunun için az sayıda kitapla hizmet veren kitaplıklar yerine belediyemizde cumartesi günleri de açık olacak şekilde ayarladığımız kütüphanemizi hizmete açtık" dedi.

Çalışmalarına destek veren herkese teşekkür eden Arpaçay İlçe Başkanı Enver Akkaya, "İşin bu noktaya geleceğini hiç düşünmemiştim. Çok güzel bir kütüphaneniz oldu. Kütüphanemize yeni raflar yaptırdık. Masa ve sandalyeler de koyduk. Kapısı sürekli açık, araştırma yapmak ya da kitap okumak isteyen öğrencilerimiz veya ilçe halkımız dilediği gibi faydalanabiliyor. Evlerde kullanılmayan veya okunduktan sonra bir kenara bırakılan kitapları burada değerlendirmiş olduk. Kitap okumak gerçekten çok faydalı, okumayı seven, kültürlü bir toplum yetiştirmeye gayret ediyoruz" diye konuştu.

Arpaçay Belediye Başkanlığı bünyesinde açılan kütüphanede kısa sürede kitap sayısı 4 bin 500'e ulaştı. Arpaçay'da önemli derecede hissedilen kütüphane eksiliği bu şekilde giderildi. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enver Akkaya Arpaçay Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title