Haberler

Arnavutluk'taki "Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Zirvesi" Sona Erdi

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Liderler ve Hükümet Temsilcileri Zirvesi sona erdi.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Liderler ve Hükümet Temsilcileri Zirvesi sona erdi.

Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın temsil ettiği zirvenin ardından Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ve Romanya Başbakanı Viktor Ponta ortak basın toplantısı düzenledi.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani, bugünkü zirvede bölge ülkeleri arasındaki komuşuluk ilişkileri, güvenlik meseleleri, serbest ticaret ve AB üyesi olmayan GDAÜ üyesi ülkelerin entegrasyon süreci konularının ele alındığını söyledi.

Romanya Başbakanı Ponta da aynı zamanda hem AB hem de GDAÜ üyesi olan Romanya ve Bulgaristan'ın diğer bölge ülkelerinin AB üyelik sürecini desteklediğini ifade etti.

Başarılı bir GDAÜ Dönem Başkanlığı için Arnavutluk'u tebrik eden Ponta, Balkan ülkelerinin kavga ve çekişmelerden uzak durması gerektiğini kaydetti.

GDAÜ dönem başkanlığını Arnavutluk'tan devralan Bulgaristan'ın cumhurbaşkanı Plevneliev ise dönem başkanlığı boyunca örgütün hedefleri doğrultusunda, Balkan ülkelerine faydalı olacak şekilde çalışacaklarını söyledi.

Balkan ülkelerinin sınırlarının değişmemesi gerektiğini savunan Plevneliev, bölgenin bir bütün olarak AB üyeliğine doğru ilerlemesi gerektiğini ifade etti.

Bu arada, zirvenin sonunda imzalanan Ortak Bildiri'de, üye ülkelerin güvenlik, istikrar ve Avrupa-Atlantik kurumlarına üyelik konusunda işbirliği yapma konusunda mutabık kaldıkları belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Rosen Plevneliev Bulgaristan Arnavutluk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title