Haberler

Arnavutluk Papa Franciscus'un Ziyaretine Hazırlanıyor

Güncelleme:

Papa Franciscus'un 21 Eylül'de Arnavutluk'a yapacağı ziyaret öncesi başkent Tiran'da hazırlıklar sürüyor.

Papa Franciscus'un 21 Eylül'de Arnavutluk'a yapacağı ziyaret öncesi başkent Tiran'da hazırlıklar sürüyor.

Papa Franciscus'un ziyareti kapsamında büyük bir ayin düzenleneceyeceği Rahibe Teresa Meydanı'ndaki restorasyon çalışmaları, Arnavutluk Kültür Bakanlığı'nın koordinasyonunda devam ediyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında, meydanın yakınındaki binaların dış cepheleri dahil olmak üzere birçok noktada inşaat çalışmaları başlatıldı. Restorasyon çalışmalarının devam ettiği meydan, büyük bir inşaat alanını andırıyor.

Öte yandan, Bakanlar Kurulu'nun onayı ile ayrılan bütçeyle, Arnavutluk Ulusal Müzesi de onarılacak. Çalışmalar kapsamında, müzenin ön tarafındaki mozaik kısımda bazı rehabilitasyon çalışmaları yapılacak.

Bu arada, Arnavutluk hükümeti, Papa'nın ziyareti kapsamındaki tüm faaliyet ve ziyaretlerin koordineli bir şekilde yapılması için özel bir komisyon kurdu. Kültür Bakanı Mirela Kumbaro başkanlığındaki özel komisyonda Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Meclis, Tiran Belediyesi ve ülkedeki Katolik cemaatinden temsilciler de yer alıyor.

Arnavutluk'u daha önce de Papa II. Ioannes Paulus ziyaret etmişti. Papa II. Paulus'un 25 Nisan 1993 tarihinde düzenlediği ziyaretin ardından, Papa Franciscus Arnavutluk'u ziyaret eden ikinci papa olacak. - Tiran

Kaynak: AA / Güncel

Arnavutluk Eylül Tiran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title