Haberler

    Armudun Dibine Elma Düşmez"

    Kırmızı-siyahlı kulübün başkanılığına seçilmesinin ardından ilk medya ziyaretini AA'ya gerçekleştiren Murat Cavcav, "İlhan Cavcav'dan sonra kim Gençlerbirliği'nde başkan olursa olsun kolay değil. Onun tecrübesine ulaşmak kolay değil.

    Kırmızı-siyahlı kulübün başkanılığına seçilmesinin ardından ilk medya ziyaretini AA'ya gerçekleştiren Murat Cavcav, "İlhan Cavcav'dan sonra kim Gençlerbirliği'nde başkan olursa olsun kolay değil. Onun tecrübesine ulaşmak kolay değil. Gecesini gündüzüne katmış kulübü bu noktalara getirmiş." diye konuştu.

    İlhan Cavcav'ın emeğini kimsenin inkar edemeyeceğini dile getiren Murat Cavcav, "Büyük sorumluluk, mesuliyet aldığımın farkındayım. Onun 40 yıllık tecrübesine 1 günde ulaşmam mümkün değil. Gençlerbirliği yönetiminde 15 yıldır görev alıyorum vefatından sonra başkan olmaya karar verdim ve elit bir yönetim kurulu oluşturduk. Başarılı olmak için buradayız, başarısız olursak, ben duygusal olarak çok üzülürüm, bunu düşünmek dahi istemiyoruz. Gençlerbirliği iyi, güzel bir konumda daha iyi yerlere de taşırız umarım." ifadelerini kullandı.

    "Cavcav'ın sistemini" devam ettireceklerine vurgu yapan ve alt yapıdan her sezon en az bir futbolcuyu A takıma çıkararak, piyasasını bulduğu zaman da başka kulüplere vereceklerini belirten Murat Cavcav, "Kasanda şu kadar paran var, bu kadar paran var farketmez. Harcarsın, sonra para bulmak için kapı kapı dolaşırsın." değerlendirmesini yaptı.

    Murat Cavcav, "Babasının oğluymuş dedirtecek misiniz" sorusuna "Armudun dibine elma düşmez, diye bir laf var. İnşallah biz de babamızın evladı olarak ona yakışır bir şekilde onu temsil etmek için elimizden geleni yapacağız." şeklinde yanıt verdi.

    "Başkan olmaya ben karar verdim"

    İlhan Cavcav'ın 37 yıl Gençlerbirliği'nde başkanlık yaptığını hatırlatarak "sizin de uzun yıllar bu görevde kalma hedefiniz var mı şeklindeki soruyu ise Murat Cavcav, şöyle yanıtladı:

    "Babama 42 yaşında başkan olduğunda sorsalardı '80 yaşına kadar başkan olacağım' demezdi. Zaman gösterecek. Babam futbolu çok seviyordu. Ben de bu işlerin içinde büyüdüm. Kısmet bu. Benim vereceğim bir karar değil, genel kurul, delegeler, camia var. Kimsenin bir baskısı ya da babamın 'benden sonra sen başkan olacaksın' gibi bir sözü ya da vasiyeti kesinlikle olmadı. Böyle bir konuşma geçmedi. Cavcav'ı en yakın tanıyan benim, sıkıntılarını yaşadım, gördüm biliyorum. Kendi kendime başkan olmaya karar verdim."

    İlk seyahat Sırbistan'a

    Murat Cavcav, babasının hep "kulüpçülüğün çok zor olduğunu" söylediğini, başkan seçilmesinin ardından kendisini de bunu daha iyi anladığını dile getirdi.

    Zamanının çoğunun kırmızı-siyahlı kulübün işlerinin aldığını ifade eden Murat Cavcav, "Yeni başkan oldum. Babam hep 'kulüpçülük çok zor iş' derdi. Gerçekten çok zormuş. Fabrikalar diğer işlerim de var ama devamlı kulüpteyim. Çalışmak lazım, babamın ne kadar yorulduğunu şimdi daha iyi anladım. Sorumluk gelince insan daha iyi anlıyor. Fedakarlık yapmak lazım." diye konuştu.

    İlhan Cavcav'ın Afrika'dan futbolcu getirdiği yılki kırmızı-siyahlı kulübün sezon açılış törenini "inanılmazdı" sözüyle tarif eden Murat Cavcav, "Babam Afrika'dan getirdi biz de Japonya'dan getireceğiz ya da başka yerden bir yerden bulacağız. Babamızın bıraktığı mirası daha iyi yerlere getirmek boynumuzun borcu. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a gideceğim. Futbolcu izleyeceğim. Babam gibi yapmazsak olmaz iyi futbolcuları ucuza bulmamız lazım." ifadelerini kullandı.

    "İstikrardan yanayım ama..."

    Murat Cavcav, İlhan Cavcav'ın çok sık teknik direktör değiştirmesine ilişkin "Çok sık oyuncu ya da teknik direktör değiştirmek iyi değil. Bu böyle gelmiş böyle gidiyor. Futbolcuyu yollayamayınca hoca değişikliği gibi bir atraksiyon yaratılıyor. Umarım bu böyle olmayacak." dedi.

    İstikrardan yana bir tavır almayı hedeflediğini dile getiren Murat Cavcav, sözlerini şöyle tamamladı:

    "1-2 maç kaybedildi diye hoca gidecek değil ama takım kötü gittiğinde de her başkanın yaptığı gibi ben de o yönteme başvurmak zorunda kalabilirim. Şu anda kesinlikle öyle bir durum yok. Hocamızla çok iyiyiz. Hiçbir sıkıntı yok. Kimseyle bu konuda bir kelime dahi konuşmadım. Bazen bu yönde laflar çıkabiliyor. Ben hocamla çalışmak istiyorum. Hedefimiz ilk 5'e girip Avrupa'da mücadele ettiğimiz dönemdeki günleri tekrar yaşatmak. En büyük onurumuz gururumuz bu olacak."

    Kaynak: Sporvadisi.com / Spor

    Gençlerbirliği İlhan Cavcav Afrika Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Taciz iddiasıyla tutuklanan uzman çavuşun ifadesi ortaya çıktı

    Taciz iddiasıyla tutuklanan uzman çavuşun ifadesi ortaya çıktı

    Engin ve Dilan Polat hakkında vergi kanuna muhalefet suçundan beraat etti

    Engin ve Dilan Polat hakkında vergi kanuna muhalefet suçundan beraat etti

    Ne diyeceği merak konusuydu! İsmail Kartal'dan çok konuşulacak Olympiakos yorumu

    Ne diyeceği merak konusuydu! İsmail Kartal'dan çok konuşulacak Olympiakos yorumu

    Bakan Şimşek: Gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik

    Bakan Şimşek: Gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik

    Tokat'ta 5.6'lık depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta 5.6'lık depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı

    Taksiciyi öldürüp araçtan atan şahsın uyruğu belli oldu! İfade vermekte zorlandı

    Taksiciyi öldürüp araçtan atan şahsın uyruğu belli oldu! İfade vermekte zorlandı

    title