Haberler

Armağan Regülatörü ve Hes Projesi

CHP Kocaeli Milletvekili Kaplan: "(CHP'li İl Genel Meclisi üyelerin projeye onay vermesi) Kamuoyunun da tepkisiyle bu arkadaşlarımız yaptıklarının yanlış olduğunu anlayarak attıkları imzaları geri almak istediklerini, Dersim halkından özür dilediklerini belirtmişlerdir"

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yapımı planlanan Armağan Regülatörü ve Hidro Elektrik Santrali ( Hes ) ile ilgili projeye CHP'li İl Genel Meclisi üyelerinin onay vermesine ilişkin, "Kamuoyunun da tepkisiyle bu arkadaşlarımız yaptıklarının yanlış olduğunu anlayarak, attıkları imzaları geri almak istediklerini, Dersim halkından özür dilediklerini belirtmişlerdir" dedi.

Kaplan, kentteki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Doğanpınar köyü Karasu Çayı üzerinde yapılması planlanan HES için CHP İl Genel Meclisi üyelerinin olumlu yönde imza kullandıklarını söyledi.

Mutu Köprüsü'nün Erzurum istikametindeki yaklaşık 4-5 kilometrelik güzergahta HES regülatörü düşünüldüğünü ifade eden Kaplan, "Bununla ilgili daha önce alınan bir karar var. Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi üyelerinin ağırlıkta olduğu bir toplantıda HES'in yapılması konusunda olumlu bir imza atılıyor. İl Genel Meclisi üyelerimizin bu davranışı yanlış. Kamuoyunun da tepkisiyle bu arkadaşlarımız yaptıklarının yanlış olduğunu anlayarak, attıkları imzaları geri almak istediklerini, Dersim halkından özür dilediklerini belirtmişlerdir" ifadesini kullandı.

CHP'nin HES'lerle ilgili politikasının yanlış anlaşılmasının kendisini üzdüğünü dile getiren Kaplan, bu konuda gerekenin yapılacağını söyledi.

CHP İl Başkanı Kemal Bozkurt ise kararın iptali için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Alınan bu yanlış kararın düzeltilmesi için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Toplantı sonrasında bir basın mensubunun, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ'un üniversite kampüsüne Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir cami, hayırsever iş adamları tarafından da cemevi yapılacağı açıklamasını anımsatması üzerine Kaplan, şunları kaydetti:

"Üniversiteler akademi ve bilim yuvasıdır. Türkiye'deki üniversiteler, ülkedeki sosyal ve ekonomik politikalara müdahil olabilecek açıklamalarda bulunmaları gerekirken, Tunceli'de özellikle yeni yeni yapılaşmaya başlayan bir üniversitenin rektörünün ibadeti ilk sıraya alması beni endişelendiriyor. Herkesin ibadetine ve inancına saygım var. Üniversitelerde, bilim yuvalarında sanki Tunceli'nin tüm sorunları bitmiş, üniversitenin tüm sorunları bitmiş bir tek inanç boyutunda bir eksiklik varmış gibi bir algı oluşturmak Sayın Rektör'e yakışmıyor."

Toplantıya CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık da katıldı.

8 Ağustos'da İl Genel Meclisi'nde, Armağan Regülatörü ve HES Projesi'nin yapımı 8 CHP ve bir AK Partili üyenin oyu ile kabul edilmişti. - Tunceli

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Hilal Kaplan Dersim HES Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title