Haberler

Arkeoloji Parkı'daki İnşaat Çalışması Sırasında Tarihi Eser Bulundu! İnşaat Durdu

Güncelleme:

Tarihi Cihangir Arkeolojik Roma Parkı'na belediye tarafından yapılmak istenen sosyal tesis için başlatılan kazı çalışmaları sırasında Osmanlı dönemine ait seramik çıktı. Çalışmlar durdu.

Tarihi Cihangir Arkeolojik Roma Parkı'na, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılması planlanan 'sosyal kültürel tesis projesi' için bir kez daha iş makineleri parka girdi. Çalışmalar sırasında, 'geç dönem Osmanlı Seramiği yeşil sırlı dipformu' çıkınca, iş makinalarının çalışmaları sona erdi.

ÇALIŞMALAR DURDURULDU

Cihangir Güzelleştirme Derneği Başkanı Arkelog Senben Ünlüoğlu, kazı çalışmaları sırasında, 'geç dönem Osmanlı Seramiği yeşil sırlı dipformu' bulunması üzerine, kazı çalışmalarının sona erdiğini söyledi.

"'AMAN DURUN YAPMAYIN' DEDİK"

Arkelog Senben Ünlüoğlu, kazı çalışmalarına mahalle sakinlerinin de karşı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Burada nöbetteyiz. Burada elektrik kaçakları da oldu BEDAŞ haberdar edilmemiş. Mahkeme süreci devam ederken sosyal tesis yapılmaya çalışılıyor. Alanda çıkan seramik kesitler nedeniyle bizi içeriye aldılar. Anladılar ki herhalde önemli bir şey var. Biz de 'aman, durun yapmayın" dedik. Osmanlı seramiği bulundu. Bulunan seramik Kadir Topbaş'a zannediyorum iletildi.

"ÖNCELİKLİ OLAN KÜLTÜREL ALANLAR"

Kadir Topbaş'ın 'dur' demesi ile çalışmalar zannediyorum durduruldu. Burada bir arkeolog eşliğinde elle kazı yapılarak, arkeolojik kazının yapılacağını umuyoruz. Bize mahalle sakinlerine sorulmasını beklerdik. Biz de isteriz sosyal tesis olmasını ama öncelikli olan kültürel alanlar."

"BURALARIN YEŞİL ALAN OLARAK KALMASINI İSTİYORUZ"

Bölge sakinleri de alanın arkeolojik SİT alanı olduğunu ifade ederek, "İnsanları halkı tedirgin ediyorlar. Ruhsatsız çalışmalar. Halk olarak itiraz ediyoruz. Buraların yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz" dedi. Bu arada polis tarafından tesis yapımına engel olmak istediği iddiasıyla Beyoğlu Kent Savunması üyesi Deniz Özgür'ün gözaltına alındığı, işlemlerin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş Cihangir Roma Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title