Haberler

    Arkeoloji Mezunu Çay Ocağı Açtı

    Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nden bu yıl mezun olan Mehmet Ali Kocabaş, bir hafta önce Tavşanlı'da çay ocağı açtı. Kavaklı Mahallesi Odunpazarı Sokak'taki çay ocağına 'Arkeoloji Çay Evi' adını veren Kocabaş, masalara da çeşitli roman ve hikaye kitapları koydu. Kitap okuyan müşterine içtikleri ikinci çayı ücretsiz verdiği belirten Mehmet Ali Kocabaş, şöyle konuştu:

    "Okuldan bu yıl mezun oldum. Henüz mesleğimle ilgili bir işe giremedim. Boşta kaldığım bu süre içerisinde kendime bir meşgale sağlamak niyeti ile bu işyerini açtım. Arkeolog olduğum için 'Arkeoloji Çay Ocağı' ismini bu şekilde uygun buldum. Ancak bu işyerini açtıktan sonra bazı müşterilerimiz tarafından çok tuhaf sorular yöneltilmeye başlandı. Mesela kayanın üzerinde ayak izi varmış bunun hangi anlama geldiğini sorup, ardından da kendileri bunlara tuhaf cevaplar veriyor. Benim isteğim buraya gelsinler çay içsinler, merak ettikleri tarihi bilgiler sorsunlar, burada bulunan kitapları okusunlar."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Ankara Üniversitesi Ali Kocabaş Tavşanlı Kavaklı Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title