Haberler

Arkadaşlarının Adını Kütüphanede Yaşatacaklar

Bayramiç'te bir grup, trafik kazasında hayatını kaybeden arkadaşlarının adını kütüphanede yaşatacak.

Bayramiç'te bir grup, trafik kazasında hayatını kaybeden arkadaşlarının adını kütüphanede yaşatacak.

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde yaşayan ve 9 Eylül 2014'te geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Salih Gündöner'ün arkadaşları hazırladıkları bir projeyi hayata geçirdi.

Gündöner'in üniversiteden okul arkadaşı olan ve Bayramiç Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde görev yapan Şaban Denizli, yaptığı açıklamada, projelerinin adının "Hepimiz bir sayfa, tek bir kitapta buluşuyoruz" olduğunu söyledi.

Arkadaşlarının anısına böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Denizli, şöyle konuştu:

"Sınıf arkadaşlarımız ve Dumlupınar Üniversitesi'nde görev yapan hocaların da büyük gayretiyle bir kütüphane kurmaya karar verdik. Ben de Bayramiç Belediyesi'nde göreve başladığımda ilçede bir kütüphanenin olmadığını öğrendim. Arkadaşım Salih Gündöner'e çalıştığım ilçede bir kütüphane bile yok demiştim. Oda oraya bir kütüphane kuralım demişti. O hayattayken düşündüğü kütüphane projesini okul arkadaşlarıma ve öğretmenlerimize anlattım. Onlarda bu önerime olumlu yaklaşınca Bayramiç'e kütüphane kurma projesi çalışmalarına başladık. Kütüphaneye arkadaşımızın adını vermek isteğimizi okul idarecilerine anlattık. Bu talebimiz Cumhuriyet Ortaokulu idarecileri tarafından olumlu karşılanınca kütüphaneyi kurduk."

Okula 3 bin 285 kitap topladıklarını ve 3 bilgisayar aldıklarını ifade eden Denizli, hayallerinin gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Hayrabolu Bayramiç Tekirdağ Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title