Haberler

Arkadaşları Alay Edince 6 Ayda 54 Kilo Verdi

–kayseri'de üniversite öğrencisi 137 kilo ağırlığındaki 23 yaşındaki İsmail Fatih Öztürk, kiloları nedeniyle arkadaşları tarafından alay konusu olunca diyet ve sporla 54 kilo vererek 83 kiloya düştü.

–kayseri'de üniversite öğrencisi 137 kilo ağırlığındaki 23 yaşındaki İsmail Fatih Öztürk, kiloları nedeniyle arkadaşları tarafından alay konusu olunca diyet ve sporla 54 kilo vererek 83 kiloya düştü.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi İbrani Dili ve Edebiyatı Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi İsmail Fatih Öztürk, 2012'de üniversite sınavını kazanıp, Kayseri'ye geldi. Ankara'daki  ailesinin yanından ayrılan Öztürk, düzensiz beslenmeye ve sürekli hazır yiyecekler tüketmeye başladı. Sağlıksız beslenme sonucu 137 kiloya ulaşan Öztürk, arkadaşları arasında alay konusu oldu.

Bu duruma içerleyen Öztürk, diyet ve spor yapmaya karar verdi. Yaz tatilinde çalışarak biriktirdiği parayla, spor salonuna kayıt yaptıran genç, 6 ay boyunca salata ağırlıklı diyet ve spor yaptı. Bu şekilde 54 kilo vermeyi başaran Öztürk, kKilo verdikten sonra, çevresindekiler tarafından da olumlu tepkiler aldığını söyledi. Öztürk, yaşadığı süreci şöyle anlattı:

"Üniversiteye başladığım dönemde, ailemin yanından kopup geldikten sonra hazır yiyeceklerle beslenmeye başladım ve bu yüzden kilo almamın ardı arkası kesilmedi. Yaklaşık 137 kiloya kadar çıktım. Tabi kilolu olduktan sonra, arkadaşlarım tarafından alay edilmeye ve dışlanmaya başladım. Çünkü öyle bir dünyadayız ki, artık her şey dış görünüşe bakıyor. Uzun bir süre, nasıl diyet yapmalıyım? Nasıl bir program izlemeliyim? diye araştırma yaptım. 2013'ün yaz tatilinden geldikten sonra, yaklaşık 6-7 ay boyunca Ankara'ya gitmedim. Tabi bu dönem boyunca da spor yaptım ve bu süre içinde 54 kilo vererek 83 kiloya düştüm."

'ANNEM BENİ GÖRÜNCE BAYILDI'

Zayıfladıktan sonra ailesinin yanında giden Öztürk, annesinin kendisini görünce şaşırdığını ifade ederek, "Tatilde eve gittiğim zaman, annem beni görünce düşüp bayılmıştı. 'Sana ne oldu?', 'Seni hiç beslemediler mi?', 'Yemek yedirmediler mi orada?' diye üzülmüştü. Akrabalarımda aynı şekilde çok şaşırdılar. Süheyla teyzem beni gördüğü zaman, 'Senin içinden iki tane Fatih çıkmış' demişti ve bu benim için çok güzel bir duyguydu" diye konuştu.

Sosyal hayatında da birçok zorluk çektiğini dile getiren Öztürk, şunları söyledi:

"Normalde hep eşofman giyerdim ama artık pantolon, gömlek çok rahat giyebiliyorum. İnsanların normal hayatta merdiven çıkamama fobisi vardır. Şimdi merdivenleri koşa koşa çok rahat bir şekilde çıkabiliyorum. En azından günlük hayatımda zorluk çekmiyorum. Yazın da dalgıçlık ve cankurtaranlık yapıyorum. Kilolu olduğumdan dolayı, çok rahat hareket edemiyordum. Yüzerken çok çabuk nefesim kesiliyordu. Arkadaşlarım, 'Sen şişmansın' deyip, sürekli alay edip, dışladılar. İnsanlar tamamıyla görselliğe baktıkları için, şişmanı ikinci bir tarafa yöneltmeye başladı ve aralarına almıyorlardı. Kilo vermeden önce pek sosyal hayatım yoktu. Çünkü arkadaşlarım tarafından kilolu olduğumdan dolayı, çok fazla dışarıya çağrılan biri değildim ama spor yapıp kendimi değiştirdikten sonra, sosyal hayatım da değişti. Artık, arkadaşlar bir yere gittikleri veya gidecekleri zaman önceden arayıp haber veriyorlar. İnsanların bana bakış açısı değişti. Benim kendime olan güvenim arttı." Öztürk, daha çok yeşil çay ve salata ağırlıklı beslendiğini de sözlerine ekledi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Öztürk Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (1)

tıbbi sekreter:

helal olsun. . . azmin sonu bu işte. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title