Haberler

Arkadaşını Öldürmekle Suçlanan Polise Müebbet İstendi

İzmir'in Buca İlçesi'nde kullanması için ödünç verdiği otomobilini iade etmediği için tartıştığı arkadaşı 24 yaşındaki Cenk Yazıcıoğlu'nu ekmek bıçağıyla öldürmekten tutuklanan polis memuru 35 yaşındaki İlkay M. hakkında 'kasten adam öldürmek' suçundan ağır ceza mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir'in Buca İlçesi'nde kullanması için ödünç verdiği otomobilini iade etmediği için tartıştığı arkadaşı 24 yaşındaki Cenk Yazıcıoğlu'nu ekmek bıçağıyla öldürmekten tutuklanan polis memuru 35 yaşındaki İlkay M. hakkında 'kasten adam öldürmek' suçundan ağır ceza mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, geçen 30 Temmuz'da Buca İlçesi 221/3 Sokak'ta meydana geldi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yunus Timleri Amirliği'nde görevli 15 yıllık polis memuru İlkay M., iddiaya göre otomobilini, bayramda kullanması için arkadaşı Dokuz Eylül Üniversitesi Makina Resim Konstrüksiyon Bölümü öğrencisi Cenk Yazıcıoğlu'na verdi. Yunus Timleri'nde 4 yıldır görev yaptığı belirtilen İlkay M., bir süre sonra otomobilini almak için Yazıcıoğlu'nun evine gitti. Ancak Yazıcıoğlu otomobili vermek istemeyince aralarında tartışma çıktı. Öfkelenen ve sinir krizi geçiren İlkay M., mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla arkadaşını göğsünden yaraladı. İlkay M., kendine geldikten sonra polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri tarafından ambulansla Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yazıcıoğlu, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Meslektaşları tarafından gözaltına alınan İlkay M., işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı tutuklandı.

Olayı oruşturan Cumhuriyet Savcısı, toplanan delilere, Adli Tıp Kurumu raporu ve tanık ifadelerine dayanarak, sanık polis memuru İlkay M. hakkında, 'kasten adam öldürmek' suçundan yargılanması için Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Sanık polis memuru İlkay K., önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacak. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Buca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title