Haberler

Arkadaşı Kardeşine Can Verdi

İstanbul'da oturan 10 yaşındaki Aleyna Seven, ağabeyi 24 yaşındaki Murat Seven'in 'kötü gün dostu' olarak tanımladığı arkadaşı 26 yaşındaki Murat Şeren'in bağışladığı böbrekle hayata tutundu.

İstanbul'da oturan 10 yaşındaki Aleyna Seven, ağabeyi 24 yaşındaki Murat Seven'in 'kötü gün dostu' olarak tanımladığı arkadaşı 26 yaşındaki Murat Şeren'in bağışladığı böbrekle hayata tutundu.

İstanbul Bağcılar Kemal Kaya İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Aleyna, ağabeyi Murat Seven'in çocukluk arkadaşı olan güvenlik görevlisi Murat Şeren'in bağışladığı böbrekle, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde cuma günü başarılı bir nakil operasyonu geçirdi.

AĞABEYE 2 KERE NAKİL

Aleyna'nın böbrek yetmezliği nedeniyle 2 kere nakil geçiren ağabeyi Murat Seven de bir başka arkadaşının bağışçı olduğu böbrekle yaşamını sürdürüyor. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde 6 yıl önce annesi Mukadder Seven'in bağışladığı böbrekle hayata tutunan Murat Seven, bu böbreği vücut kabul etmeyince, bu kez 2010 yılında 24 yaşındaki turizmci arkadaşı Tekin Kızmaz'ın bağışıyla böbrek nakli oldu.

Cep telefonu firmasında çalışan Murat Seven, küçük kardeşi Aleyna'nın belirtiler ve gelişim bozukluğu üzerine Aralık 2013'te götürdükleri Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde böbrek yetmezliği ile tanıştığını söyledi. Aleyna'nın daha sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldüğünü, 5 ay diyalize girdiğini, durumunun kötüleşmesiyle doktorlarının böbrek nakline karar verdiğini belirten Murat Seven, kendisi iki kez nakil geçirdiği, babası da hasta olduğu için böbrek bağışında bulunamadıklarını kaydetti.

ÇARESİZLİKTE UZANAN EL

Testlerin kız kardeşi ile diğer akrabalarının da verici olamayacağını gösterdiğini dile getiren Murat Seven, yaşadığı sıkıntı içinde arkadaşının nasıl el uzattığını şu sözlerle özetledi:

"Çaresizlikle arkadaşım, can dostum Murat Şeren'le sıkıntımı paylaştığımda, benim durumuma çok üzüldüğünü, kendisinin bağışçı olabileceğini söyledi. 'Olmaz, senin de çocuğun var' dediğimde bana, 'Ben de o nedenle bağışçı olmak istiyorum. Ben de aynı durumda olabilirdim' dedi ve test yaptırmak istediğini anlattı."

Arkadaşı Murat Şeren ile kardeşi Aleyna'yı, kendi nakillerinin de gerçekleştiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne götüren Murat Seven, burada önce tetkiklerin yapıldığını ardından naklin gerçekleştiğini açıkladı.

İNSANLIK ADINA

Aleyna'ya böbreğini bağışlayan 1 çocuk babası Murat Şeren'in, bunu insanlık adına yaptığı için haberinin yapılmasını istemediğini ifade eden Murat Seven, "Biz onunla çocukluk arkadaşıyız. Benim çaresizliğim üzerine bu kararı verdi. Dünyada daha iyilerin olduğunu gösterdi. Ona, kardeşime yaptığı fedakarlık için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HER İKİSİ DE ÇOK SAĞLIKLI

Başarılı nakil işlemini yapan Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Müdürü ve Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan da "Aleyna'ya 4 gün önce nakil ameliyatı yaptık. Şu an bağışçıyı taburcu ettik. Aleyna da kısa süre sonra taburcu olabilecek" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Kemal Kaya Bağcılar İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi
500

Yorumlar (1)

coşkun duman:

allah razı olsun ummadığın yerden ummadığın kapılar açılsın allahın rahmeti hep üzerine olsun kardeşim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title