Haberler

Arkadaş Tavsiyesiyle Başladığı Halterde Madalyaya Doymuyor

2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'nda 109 kilo kaldırarak dünya ve olimpiyat şampiyonu olan engelli halterci Nazmiye Muslu, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Bedensel Engelliler Avrupa Halter Şampiyonası´nda 40 kiloda Avrupa...

2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'nda 109 kilo kaldırarak dünya ve olimpiyat şampiyonu olan engelli halterci Nazmiye Muslu, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Bedensel Engelliler Avrupa Halter Şampiyonası´nda 40 kiloda Avrupa şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi oldu.

Meram Belediyesporlu milli sporcu Nazmiye Muslu, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Bedensel Engelliler Avrupa Halter Şampiyonası´nda 40 kilo kategorisinde 100 kilogram kaldırarak Avrupa şampiyonu oldu. Muslu, 30 Ağustos 2012'de İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'nda 109 kilo kaldırarak Dünya ve Olimpiyat rekoru kırarak şampiyon oldu.

REKORLARIN SPORCUSU

34 yaşındaki olan Nazmiye Muslu 12 yaşında iken yanlış bir iğne sonucu belden aşağısı felç kalıp, haltere ise bir arkadaşınını tavsiyesi üzerine başladı. Kısa sürede kendisini kanıtlayan Muslu katıldığı bir çok müsabakada derece kazandı. Başarılı sporcu yurt dışındaki organizasyonlarda Potekiz'de Avrupa 3'üncüsü oldu. Daha sonra 2007 yılında Avrupa şampiyonu oldu. 2008 yılında ise Çin'in Pekin şehrinde yapılan Paralimpik Olimpiyatlarında 109 kilo kaldırarak dünya rekoru kırdı ve altın madalyanın sahibi oldu. 2012 yılında yapılan Londra Olimpiyatlarında da dünya ve olimpiyat rekorunu kırarak tekrarlayarak altın madalyanın sahibi oldu.

Nazmiye Muslu'nun başarıları tüm ülkeyi sevindirdiğini belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, "Geçen yıl Londra'da yapılan Paralimpik Olimpiyatları'nda dünya ve olimpiyat rekoru kıran Milli sporcumuz Nazmiye Muslu, Rusya'nın Moskova şehrinde yapılan Bedensel Engelliler Avrupa Halter Şampiyonası'nda da altın madalya kazanarak bayrağımızı tekrar göndere çektirmiştir. Bizlere bu sevinci yaşatan Nazmiye kardeşimize, antrenörüne ve kulüp başkanımıza teşekkür ederim. Konyamıza ve ülkemize böyle güzel bir duygu yaşattığı için sporcumuz Nazmiye Muslu'ya teşekkürler" dedi.

FOTOĞRAF - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Rusya Federasyonu Nazmiye Muslu Londra Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title