Haberler

Arkadaş Katili: Hakaretini Kaldıramadım

Kayseri'de geçen 27 Mart'ta, tartıştığı arkadaşı 26 yaşındaki Serkan Kızıl'ı bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan aynı yaştaki Murat Eroğlu, duruşmada yaptığı savunmasında, "Serkan'ın yanına uyuşturucu almak için gittim. 'Paran yoksa ananı bacını getir' demesini kaldıramadım. Bıçakla nasıl vurduğumu hatırlamıyorum" dedi.

Kayseri'de geçen 27 Mart'ta, tartıştığı arkadaşı 26 yaşındaki Serkan Kızıl'ı bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan aynı yaştaki Murat Eroğlu, duruşmada yaptığı savunmasında, "Serkan'ın yanına uyuşturucu almak için gittim. 'Paran yoksa ananı bacını getir' demesini kaldıramadım. Bıçakla nasıl vurduğumu hatırlamıyorum" dedi.

Olay, merkez Kocasinan İlçesi'ne bağlı Yenişehir Mahallesi'nde meydana geldi. Berberlik yapan 15 yıllık arkadaşı Serkan Kızıl'ı bıçaklayarak öldürmekle suçlanan Murat Eroğlu'nun tutuklu yargılanmasına Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanık Murat Eroğlu ile şikayetçi Serkan Kızıl'ın babası 56 yaşındaki Ahmet Kızıl ile eşi 24 yaşındaki Nesrin Kızıl ve arkadaşı 23 yaşındaki Emre Çiftçi duruşmada hazır bulundu. Savunmasında, pişman olduğunu söyleyen Murat Eroğlu, "Ben Serkan'ın dükkanına uyuşturucu almak için gittim. Param olmadığı için Serkan bana hakaret etti. 'Paran yok ananı bacını getir' dedi. Ben uyuşturucu ve alkol kullanmıştım. Sinirle olay yerinden çıktım. Arkadaşım Muhammed Çiçek'e annemin cenaze evinde olduğunu, onu alıp eve götürmem gerektiğini söyledim ve annemi alıp eve götürdük. Eve gelince Serkan'ın söylediği sözler aklıma geldi. Kaldıramadım. Evden aldığım bıçakla çıkıp Muhammed'e beni Serkan'ın dükkanına götürmesini istedim. Muhammed engel olmaya çalışıp, araçtan atladı. Diğer koltukta oturan Emre'den bıçak zoruyla beni Serkan'ın dükkanına götürmesini istedim. Serkan'ın dükkanına gittim. Araçtan inip berber dükkanının camını kırdım. Bıçakla nasıl vurduğumu hatırlamıyorum. Olay yerinden uzaklaştım" diye konuştu.

Serkan Kızıl'ın babası Ahmet Kızıl "Sanıktan şikayetçiyim" dedi. Serkan Kızıl'ın eşi Nesrin Kızıl ise "Olayı görmedim. Eşim uyuşturucu kullanmıyordu. Uyuşturucu sattığını da görmedim" ifadelerini kullandı.

Emre Çiftçi de "Tıraş olmak için Serkan Kızıl'ın dükkanına gitmiştim. Olay yerinde Murat Eroğlu'da vardı ve çok sinirliydi. Murat'ı sakinleştirmek için arabaya bindirdik. Annesinin cenaze evinde olduğunu onu alıp eve birlikte götürmemizi istedi. Annesini alıp eve götürdükten sonra Murat elinde bıçakla araca geldi ve kendisini Serkan'ın dükkanına götürmemizi istedi. Yanımda bulunan Muhammed kabul etmedi. Bıçağı sallayarak elinden yaraladı.  Ben de korktuğumdan dolayı götürdüm. Araçtan iner inmez Serkan'ın berber dükkanının camını kırdı. Kendisini tutmaya çalıştık. Bu sırada Serkan'ı yaralamış. Biz sonradan fark ettik. Olay sonrası da Murat ayrıldı" dedi.

Savcı, sanık Murat Eroğlu'nun 'kasten öldürme' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti sanık Murat Eroğlu'nun avukatının süre istemesi üzerine duruşmayı erteledi.

Sanık Murat Eroğlu duruşmadan ayrılacağı sırada Serkan Kızıl'ın eşi Nesrin Kızıl sanığa, "Senin Allah belanı versin" diye bağırdı. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emre Çiftçi Kocasinan 27 Mart Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title