Haberler

Arkadaş Cinayetine 20 Yıl Hapis

Samsun'da 19 yaşındaki Emre Kılıç'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 19 yaşındaki Burak Enes Kayaoğlu'na, 'Kasten adam öldürmek' ve 'Silah kanununa muhalefet' suçundan toplam 20 yıl hapis cezası verildi.

Samsun'da 19 yaşındaki Emre Kılıç'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 19 yaşındaki Burak Enes Kayaoğlu'na, 'Kasten adam öldürmek' ve 'Silah kanununa muhalefet' suçundan toplam 20 yıl hapis cezası verildi.

Olay yaklaşık 9 ay önce İlkadım İlçesi Kadifekale Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Emre Kılıç yolda yürürken aralarında daha önceden meydana gelen kavga nedeniyle husumet bulunan Burak Enes Kayaoğlu, 18 yaşındaki İ.G., ve 22 yaşındaki B.D. ile karşılaşınca aralarında tartışma başladı. Tartışmanın uzayıp kavgaya dönüşmesi üzerine Burak Enes Kayaoğlu, üzerindeki ruhsatsız tabancayla ateş ederek Emre Kılıç'ı sol koltuk altından yaraladı. Yaralı halde olay yerinden kaçan Emre Kılıç, bu kez yaklaşık 2 metre yükseklikten düşerek sol bacağını kırdı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis yerde yatan Kılıç'ın yanında ruhsatsız tabanca buldu. Ambulans ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Kılıç yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından polis tarafından yakalanan Burak Enes Kayaoğlu çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürmek' suçundan tutuklu olarak yargılanan Burak Enes kayaoğlu karar duruşmasında hazır bulundu. Sanık, mahkeme heyetine, "Emre Kılıç benim çocukluk arkadaşımdır. Aramızda eski bir olaydan dolayı husumet oluştu. Daha sonra bana aracılar vasıtasıyla tehdit haberleri gönderdi. Olay günü karşılaşınca aramızda yine kavga çıktı. Emre bana ateş etti. Ben de panik halinde ateş ettim. Böyle olmasını istemezdim. Çok üzgün ve pişmanım" dedi.

İfadenin ardından mahkeme heyeti tutuklu sanığı 'Kasten adam öldürmek' ve '6 bin 136 sayılı silah kanununa muhalefet' suçlarında toplam 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emre Kılıç İlkadım Samsun 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title