Haberler

Arka Sokaklar'ın Rıza Baba'sı: Yıllardır Trafik Cezası Yemiyorum

Güncelleme:

Otomobil camında film olduğu için ekiplerin zaman zaman kendisini durdurduğunu belirten Zafer Ergin, "Camı açtığımızda 'Buyurun amirim, devam edin' diyorlar" dedi.

"Arka Sokaklar", 10. sezon finalini bu akşam yapıyor. Zafer Ergin, yani Rıza Baba, tatil öncesi sezon değerlendirmesi yaptı ve yıllardır süren o rolün yansımalarını anlattı.

Dizinin bu akşam yayınlanacak sezon finalinde vurulan ve ölüp ölmeyeceği merak konusu olan usta oyuncu, yıllardır trafik cezası yemediğini belirterek, "Memur arkadaşlar çoğumuzun otomobil camında film olduğu için durduruyor bizi zaten. Camı açtığımızda 'Buyurun amirim, devam edin' diyorlar" şeklinde konuştu.

İşte Zafer Ergin'in Hürriyet'e verdiği röportaj;

* Çok uzun soluklu bir dizinin başrolündesiniz. Sizce basın bu projeye ve ekibine hak ettiği ilgiyi gösteriyor mu?

- 10 senedir reytinglerde iyi durumda, hatta bu sene cuma gecelerinin birincisi olan bir diziye basının ilgi göstermemesi ilginç. Halk ilgi gösteriyor ki dizi hep ilk 3'te. Beğenilmemesi ve ilgilenilmemesi için de bir sebep yok. Araştırmak lazım (gülüyor).

* Tüm polis rollerinin "iyi profil" olması, dizinin bu kadar sevilmesinde etkili midir?

- Sanıyorum öyle. Bizimki gibi polisiye dizilerde, toplumsal sorumluluk hususunu dikkate almanız gerekir. Herkesi öldürüp elinizi kolunuzu sallaya sallaya sokakta gezerseniz rol icabı, ortada bir format sıkıntısı olur. Dizilerde mutlaka yasa ve hukuğun olduğunu göstermek gerek. Biz her bölümde hem olanı hem de olması gerekeni göstermeye çalışıyoruz.


* Cuma akşamı (bugün) sezon finali yapıyorsunuz. Var mı izleyici için hazırladığınız bir sürpriz?

- Seyirciyi ekrana kitleyecek kadar heyecan dolu bir bölüm olacağını söyleyebilirim. "Arka Sokaklar"ın kemikleşmiş ve yeni seyircileri, bütün yazı "Nasıl sonuçlanacak bu olaylar?" diye merak ederek geçirecekler.

* Çok fazla yaralanma vakası yaşanıyor dizide. Akıllarda da hep bir "Vuruldu, ölecek mi? Diziden ayrılacak mı?" sorusu dolanıyor haliyle...

- Parada anlaşamazlarsa ölür giderler sonuçta tabii (gülüyor).

* 10 yıl boyunca aynı rolü canlandırmak, gerçek karaktere etki etmiyor mu? Rıza Baba'ya benzemiş olmalısınız...

- Bizde yok öyle bir sıkıntı. Sonuçta profesyonel oyuncularız.


* Peki vatandaş?

- Kötü diye Erol Taş'ı sokakta dövmeye çalışan topluma dizi yapıyoruz (gülüyor). Vatandaşın biz oyuncularla bağı çok güçlü. Bu ilişkinin tehlikeli hâle gelmemesi için elimizden geleni yapıyoruz.

* Rıza Baba denildiğinde asla dönüp bakmam gibi bir durum mu var yani? Ben Zafer Ergin'im mesajı mı veriyorsunuz her fırsatta?

- Yolda yanıma gelip "Rıza Baba" diyen çok oluyor gerçekten. Ama bakmama gibi bir durum söz konusu değil, mutlaka dönüp bakıp tebessüm ediyoruz. Her hafta evinde olduğumuz için bizleri akrabası gibi görüyorlar çünkü, bu gayet doğal bir şey. Görevli memur arkadaşlar da polis ekibini canlandırdığımız için daha yakın ya da bazen daha uzak davranabiliyor. Tepkiler birbirinden epey farklı...

* Nasıl yani?

- Bana "amirim" diyorlar, öbürüne "komiserim"...

* Kaç yıldır trafik cezası yemiyorsunuz mesela?

- Yemiyorum ama rolümden dolayı değil dikkatli olduğum için...


"TRAFİK CEZASI YEMİYORUM, ÇÜNKÜ..."

* Faydası dokunmuyorsa ne yapalım böyle amirliği?

- (Gülüyor)... Memur arkadaşlar çoğumuzun otomobil camında film olduğu için durduruyor bizi zaten. Camı açtığımızda "Buyurun amirim, devam edin" diyen de oluyor, görevlerini ifa edip alkolmetreye üfleten de... Üflettiklerinde de bir şey bulamıyorlar.

* Her yıl yeni oyuncular ekleniyor ekibe.

- Her yeni oyuncu yeni bir kan katıyor diziye. Böyle de devam ederiz gibi geliyor. Her bölüm ayrı bir olay oluyor.

* Peki ya sonrası?

- Haftaya yurtdışına tatile gideceğim. Sonra Bodrum'a...

RIZA BABA'NIN HİKAYESİ

Daha önce yaptığım bir mafya dizisi nedeniyle hep aynı türde rol teklifleri geliyordu. Mafyalığı benimsemediğim için kabul etmedim. Senaryo seçmeye çalışıyordum. Türker İnanoğlu da bu diziye başlarken bana "çalışalım" diye haber yolladı. İlk iki bölümünün senaryosunu okuduğumda çok beğendim, hemen kabul ettim. Yayına da temmuz ayında başladık. Yazın kim dizi seyreder diye düşünüyordum ama Türker İnanoğlu "Seyrederler" dedi.

Sözleşmeyi imzaladığım günlerde bir senaryo daha geldi, gönderen Tayfun Güneyer'di. Biz yayına başladık. Yayın gecesi Tayfun aradı, "Belki üç dört bölüm sonra biter umuduyla izledim ama siz bunu ömür boyu çekersiniz" dedi.


Kaynak: Haberler.com / Magazin

Türker İnanoğlu Rıza Baba Hürriyet Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (8)

Emre.:

Bir bitmedi ya 8 senedir izlemiyorum ben başlar da 1 2 sene bakmıştım.

6
9
yanıtYanıtla
mert:

Polisler açığa alınmalı o zaman. Hayal dünyasında yaşayanlar yüzünden hergün bomba patlıyor.

11
1
yanıtYanıtla
komser hüsnü:

45/40 merkez rıza baba sitede troller var alalım mı tamam

8
1
yanıtYanıtla
eeeeeeeeeeeeeeeeeeee:

rıza baba diziden ayrılırsa reytingler düşer tutmaz bu dizi artık öyle olursa bende izlemem zaten

2
2
yanıtYanıtla
GÜNGÖRAdınızı Yazın:

BİZ BU DİZİYİ AİLECEK ÇOK SEVİYORUZ

2
1
yanıtYanıtla
geç onu:

hem ceza yeme hemde polisi suçla ilk çevirmede ceza yiyeceğinden eminim

0
2
yanıtYanıtla
ALİME:

BEN BU DİZİYİ HER HAFTA İZLİYORUM HAFTA İÇİ HERGÜN TEKRAR BÖLÜMLERİNİ İZLİYORUM RIZA BABA MESUT HÜSNÜ ALİ SUAT HEPİNİZİ BİZ AİLECEK ÇOK SEVİYORUZ İNŞALLAH BU DİZİ HİÇ BİTMEZ

1
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

45-40 merkez 30 santim herkes :DDD

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title