Haberler

Arızalanan Yeni Nesil Araçları İslahiyeli Gençler Tamir Edecek

Yeni nesil araçların arızalarını tespit edip onarılması için "Otomotiv Sektöründe Yenilikçi Uygulamalar" adlı projeyi hazırlayan İslahiyeli gençler, 82 bin 217 avro hibe desteği almaya hak kazandıkları proje kapsamında Brüksel'de staj yapacak.

ZEKERİYE ŞİMŞEK - Yeni nesil araçların arızalarını tespit edip onarılması için "Otomotiv Sektöründe Yenilikçi Uygulamalar" adlı projeyi hazırlayan İslahiyeli gençler, 82 bin 217 avro hibe desteği almaya hak kazandıkları proje kapsamında Brüksel'de staj yapacak.

Sanayide çalışan ve İslahiye Mesleki Eğitim Merkezinde öğrenim gören yaşları 16-19 arasında gençler, Brüksel'de öğrendikleri bilgilerle yeni nesil araçların tamirini Avrupa standartlarında yapmayı öğrenecek.

İslahiye Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet İçtin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanayide çalışan ve merkezlerinde eğitim alan gençlerin önemli bir başarıya imza attığını söyledi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projesi kapsamında Ulusal Ajans'a sunulan bin 482 proje arasından kendi projelerinin desteğe değer bulunduğunu anlatan İçtin, bu kapsamda 82 bin 217 avro hibe desteği kazandıklarını anlattı.

Bu sayede biri engelli 7 kursiyerin bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'e 2 haftalık staj eğitimi için gideceğini aktaran İçtin, "2011 yılında kuaförlere yönelik yapılan proje kapsamında 29 kursiyer Almanya'nın Hamburg kentine gitmişti. Bu kursiyerlerden 8'inin dönüşlerinde kendi iş yerlerini açarak meslek sahibi olmaları bizi motive etti. Biz de bunun üzerine motorculara yönelik proje hazırladık" dedi.

Hazırladıkları projeyi Nurdağı, Simav, Tokat, Niksar ve Burdur Mesleki Eğitim merkezleri ile ortak yürüttüklerini kaydeden İçtin, buradan katılan öğrencilerin de Avrupa'daki başka illerde staj yapacağını dile getirdi.

"Öğrendiklerini esnafla paylaşacaklar"

Otomotiv sektöründe bazı yenilikçi uygulamaların öğrenilmesinde motor tamirciliğiyle uğraşan esnafın güçlük çektiğini gördükleri için böyle bir proje hazırlamaya karar verdiklerini dile getiren İçtin, projeyle yeni nesil araçların arızalarının bilgisayarla tespiti gibi yöntemlerle belirlenip onarılması noktasında öğrencilerin yurtdışında eğitim almalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

İçtin, öğrencilerin ilçeye döndüklerinde öğrendikleri bilgileri esnafla paylaşarak, yeni nesil otomotivlerin bakım ve onarımı konusunda önemli aşama katedileceğini inandığını söyledi.

Kursiyerlerden 19 yaşındaki Halil Özdemir, Avrupa'da staj imkanı sayesinde araçların bakım onarım işlerindeki yeni uygulamaları öğrenebileceklerini belirtti.

Staj yaparak Türkiye ile Avrupa'daki yöntemleri de karşılaştırabileceklerini kaydeden Özdemir, öğrendikleri teknikleri ilçeye döndüklerinde uygulamaya çalışacaklarını ifade etti.

Özdemir, "Staj için Avrupa'ya gitmek ufkumuzu da açacaktır. Hocalarımıza bize böyle bir imkan verdikleri için çok teşekkür ederim" dedi.

Brüksel'e gidecek gençlere 2 haftalık staj sırasında iş güvenliği, meslek hastalıkları ve standartları gibi konularda da bilgiler verilecek.

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Halil Özdemir Brüksel Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title