Haberler

Arıtman: "Aday Olursam Expo'yu Kazanırız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir eski Milletvekili Doktor Canan Arıtman, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu resmen açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir eski Milletvekili Doktor Canan Arıtman, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu resmen açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ön seçim yapılacağı sözü üzerine aday olma kararı verdiğini belirten Dr. Canan Arıtman, şöyle konuştu: "İzmir kadınların kurduğu bir kent. Kadın dostu bir kent. 8 bin yıl önce Amazonların kurduğu bir kent. Amazonların kurduğu bir kentte Amazon ruhlu bir kadın iyi görev yapar. İzmir ve İzmirlinin hakkını çok iyi korur, söke söke alır hakkını herkesten. Hem CHP'ye hem İzmirliye iyinin iyisini sunuyorum. Bu görevi daha iyi yaparım. İzmir'e altın çağ yaşatmayı vaad ediyorum."

İki dönem milletvekilliği dışında on yıl belediye meclis üyeliği ve meclis başkan vekilliği görevlerinde bulunduğunu kaydeden Arıtman, İzmir'de kadın belediye adayı çıkması durumunda EXPO'nun kazanılma şansının da artacağını savundu.

Arıtman, bir önceki EXPO seçimlerinde İtalya Başbakanı Prodi'nin delegelere yaptığı konuşmada, 'Türkiye fundamentalist ve kadın haklarının olmadığı bir ülkedir' şeklinde sözler sarfederek, Milano'ya oy verilmesini sağladığını iddia etti.

ADAY OLURSAM EXPO'YU ALIRIZ

EXPO'yu alacağını vaad eden Arıtman, şunları söyledi: "Bir kadın başkan adayı çıktığında farklı olacaktır, oylamada. Orada konuşmak isterim. Daha önceki EXPO'yu niye alamadığımızı çok iyi biliyorum. Prodi, Türkiye'de kadın haklarının olmadığını ve fundamentalist bir ülke olduğumuzu söylemişti, 'Bu nedenle İtalya'ya oy verin' demişti. Ben bu cümle üzerine İzmir'in kaybettiğini düşünüyorum. Kadın delegasyonlar Milano'ya aday verdi. Bir kadının belediye başkanı olacağı görülen bir kent EXPO'yu alır. Sağlık temasıyla yarışa katılan bir kente doktor ve kadın belediye başkanı olacak."

YEREL YÖNETİMLERDE ON YILLIK DENEYİMİM VAR

"Ben tabi İzmir'de milletvekilliği yaptım iki dönem, ondan önce de belediye meclis üyeliği yaptım, meclis başkan vekilliği yaptım. On yıl yerel yönetim görevinde bulundum. deneyimli bir yerel yöneticiyim. O zamanlar da düşünmüştüm ama siyaset bazen sizi başka görevlere mecbur kılıyor" diyen Canan Arıtman, mevcut büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çok sayıda hizmetine karşın yeterli olmadığını düşündüğünü söyledi.

İZMİR DAHA FAZLASINI HAKEDİYOR

Arıtman, yerel yönetimlerde kadınların daha fazla olması gerektiğini kaydederek, şunları söyledi: "Aziz Bey'e sevgisi ve saygısı olan bir partiliyim. İzmir için pek çok şey yaptı, iyi şeyler yaptı. Ama daha fazlası yapılmalıydı. İzmir daha fazlasını hakediyor. Birçok hizmet gecikmeli oldu, olmamalıydı. Metro gibi. Bunların hepsi aşılabilirdi. Hükümetin ve iktidarın huyuna suyuna gidilerek değil söke söke alaraktan bunlar daha kısa zamanda yapılabilirdi. Yerel yönetim aslında kadınların işidir. Keşke tüm kentleri kadınlar yönetse. Kadınlar yerel yönetimde daha başarılı olur. Çünkü doğalarına daha uygun bir görev alanıdır. Fransa'da yerel yönetimlerin yüzde 72'si kadınlarda. Avrupa'da da böyle."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Dr. Canan Arıtman'ın son sözü ise partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik şöyle oldu:

"Ön seçim talep ediyorum sayın Genel Başkan'dan. Kendisi ön seçim sözü verdi, ben o söze güvenerek aday oluyorum. Genel başkanlardan icazet alarak değil, örgütümün ve parti üyelerinin oylarıyla seçileceğime eminim." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu İtalya İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title