Haberler

Arıtma Tesislerinin İhalesi Yapıldı

Güncelleme:

MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Manisa il genelindeki 11 atık su arıtma tesisinin bakım-onarım ve işletme ihalesinin yapıldığını açıkladı.

İhalenin değerlendirme sürecinin devam ettiğini söyleyen Koç, sürecin tamamlanmasının ardından firma ile beraber sahaya inerek arıtma tesislerini işler hale getireceklerini belirtti.

Manisa'da geçtiğimiz dönemlerde yapılan ve çeşitli nedenlerle işletilemeyen atık su arıtma tesislerinin tekrar işletilmesi amacıyla gerçekleştirilen bakım-onarım ve işletme ihalesi yapıldı. İhale hakkında açıklamalarda bulunan MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, "Bu arıtma tesislerini eski Belediye Başkanlarımız enerji maliyeti fazla olması hasebiyle çalıştıramadılar. Bunun akabinde tüm beldelerin, belediyelerin, ilçelerin arıtmaları MASKİ'nin elinde kaldı. Bu noktada ilk iş olarak ekibimizle beraber çalışamayan arıtma tesislerinin tespitini yaptık. İleriye dönük olarak işletmesi ile ilgili neler yapabileceğimizi düşündük" dedi.

Tesisleri işler hale getireceğiz

Çalıştırılamayan arıtma tesisleri ile ilgili ihalenin 6 Mart'ta yapıldığını dile getiren MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, "11 adet tesisimizin işletilmesini ihale ettik. İhalenin değerlendirme süreci şu anda devam ediyor. Sürecin tamamlanmasının ardından ilgili firma ile beraber sahaya inip arıtma tesislerini işler hale getireceğiz" diye konuştu.

Planlamadaki tesisleri de anlattı

İl genelinde hizmete kazandırılacak olan yeni atık su arıtma tesisleri ile ilgili bilgi de veren Koç, "Bununla ilgili İller Bankası'ndan 136 milyon TL'lik kredi aldık. Manisa merkez başta olmak üzere Turgutlu ve Gördes ilçelerimizin arıtma tesislerinin ihale süreci başladı. Son hamleye gelindi. Büyük ihtimalle bu hafta itibariyle İller Bankası bunların da ihale sürecini başlatacaktır. Alaşehir, Sarıgöl, Selendi ve Demirci ilçelerimizin de proje eksiklikleri var. Onları da İller Bankası kanalıyla beraber ihale aşamasını önümüzdeki günlerde yapacağız" diye konuştu.

Tüm gayemiz Gediz'in kurtarılması

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Gediz'in kurtarılmasına büyük önem verdiklerini söyleyen Yakup Koç, "Tüm gayemiz Gediz'i kurtarmak. Yapacağımız çalışmalarla 5 yıl içerisinde Gediz'i arıtabilirsek ne mutlu bize deriz. Bütün çabamız bundan ibaret" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İller Bankası Gediz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title