Haberler

Arınç: Yanlış Yapmış Olsaydım, Millet Bana Yüzde 50 Oy Vermezdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, en büyük hedeflerinin terör belasını bitirmek olduğunu söyleyerek, "Hiçkimse bizi vatan hainliğiyle suçlamasın, hiç kimse 'Kürtler bu ülkeyi bölecek, bunlar da buna yardım ediyor' demesin.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, en büyük hedeflerinin terör belasını bitirmek olduğunu söyleyerek, "Hiçkimse bizi vatan hainliğiyle suçlamasın, hiç kimse 'Kürtler bu ülkeyi bölecek, bunlar da buna yardım ediyor' demesin. Şom ağızlarınızı kapatın. Eğer ben bir yanlış yapmış olsaydım, millet bana yüzde 50 oy vermezdi" dedi.

Bugün karayolu ile Ankara'dan Amasya'nın Merzifon İlçesi'ne gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti. 2001 krizine değinerek, vatandaşların mağdur olduğunu ifade eden Arınç, "Tam bu felakette biz geldik. Millet bizi kurtuluş olarak gördü. Biz de milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Sözümüz millete hizmetti, millete hizmet ediyoruz. Gece gündüz Sayın Tayyip Erdoğan 12 yıl Başbakanlık yaptı. Günde 2 saat dinlendiğini bilmem. Sayın Davutoğlu emaneti aldı. Günde 3 saat uyuduğunu bilmem, millet için koşuyorlar, yatırımlar yapıyorlar, temel atıyorlar, açılışlar yapıyorlar, öyle işler yapıyoruz ki toprağın üstünde işimiz bitti. Karşımıza deniz çıktı. Karanın bittiği yerde denizin altına girdik. 60 metre altından Marmara'ya geçiriyoruz. Asya'yı Avrupa'yı birbirine bağlıyoruz. Şimdi daha fazlasını yapacağız" dedi.

En büyük hedeflerinin terör belasını bitirmek olduğunu kaydeden Bülent Arınç, "Bu memleketlere çok şehitlerimiz geldi. Anadolu'nun her yerine geldiği gibi, Amasya'mızdan da Merzifon'umuzdan da subayıyla, astsubayıyla, askeriyle, hakimiyle, savcısıyla, kadınıyla, çocuğuyla ne çok cenazeler geldiğini hepimiz biliyoruz. Artık bu cenazeler gelmesin, bu gözyaşları dökülmesin ve memlekete huzur ve barış olsun diye çalışıyoruz. Ben bu düşüncemi bugüne kadar muhafaza ettim. Hiçkimse bizi vatan hainliğiyle suçlamasın, hiç kimse Kürtler bu ülkeyi bölecek, bunlarda buna yardım ediyor, demesin. Şom ağızlarınızı kapatın. Eğer ben bir yanlış yapmış olsaydım, millet bana yüzde 50 oy vermezdi. Ben 2009'da bu işe başladım. 2011'de bizi vatan hainliğiyle suçlayan oldu. Bizi ülkeyi bölmekle suçlayan oldu. Çözüm sürecine hayır kampanyaları açanlar oldu. Ama 21 milyon 500 bin kişi yüzde 50, 'ben çözüm süreci istiyorum, bu ülkede silahlar sussun, terör sussun, annelerin gözyaşları bitsin, şehit cenazelerimizin her gün önünde saf tutmaktan kurtulalım' diyen yüzde 50 desteği aldım. Ben başkasını dinlemem artık, ben millet nasıl istiyorsa bunun çözülmesini ona göre bu işi çözeceğim" diyerek şöyle devam etti:

"Bu seçime giderken yüz kişiyle anket yapın, 99'u diyor ki 'AK Parti tekrar iktidara gelecek.' Ama birileri de şunu söylüyor; 'AK Parti iktidara gelmesin.' Neden? 'Çünkü AK Parti'den bıktık, usandık.' Peki ülke ne hale gelir? 'Ne hale gelirse gelsin.' Hatta utanmadan bazıları diyor ki 'AK Parti gitsin de ülke isterse yansın, yıkılsın.' Bunu söyleyenler çok yanlış yapıyorlar. Bunu söyleyenler bu ülkeye zulüm ediyorlar. Bunu söyleyenler bilesiniz ki ihtiras gözlerini bürümüş insanlardır. Seçimler bir yarıştır. Biz de medeni bir yarış yapıyoruz. Seçime giren bütün partiler takdir edilecek bir iş yapıyorlar. İster barajı aşarmış, ister aşmazmış, o partileri ben saygıyla selamlıyorum. Çünkü demokratik hayatın unsurları partilerdir diyor anayasa. İktidarı tökezletmek, diz çöktürmek istiyorlar. İyi de bende onlara meydan okuyorum. Bizden daha iyisini bulun, tek başına iktidara getirin, size selam duracağım."

Merzifon'daki mitingin ardından Bülent Arınç, Amasya'ya geçti. - Amasya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Arınç Ak Parti Merzifon Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
title