Haberler

Arınç ve Eroğlu, Cami Temeli Attı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dernek tarafından Ulus Rüzgarlı Sokak'ta yaptırılacak Fetih Camisinin temelini attı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dernek tarafından Ulus Rüzgarlı Sokak'ta yaptırılacak Fetih Camisinin temelini attı.

Törende konuşan Arınç, Vakıflar Haftası'nın açılışını yaptıklarını ve bu yılki konunun "Vakıf ve Sanat" olduğunu anımsattı.

Bülent Arınç, 1966-1970 yıllarında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenci olduğunu, mezuniyetten sonra Manisa'da kamuda görev yaptığını, stajının ardından avukatlık yapmaya başladığını anlattı.

Ankara'ya geldiğinde hem ucuz hem de temiz olduğu için Ulus Rüzgarlı'daki otellerde kaldığını belirten Arınç, CHP'nin de bir dönem Rüzgarlı Sokak'ta bir binayı genel merkez olarak kullandığını söyledi.

Hem vakit bulamadığından hem de "koruma ordusu" dolayısıyla nostalji yaşamak için bile Rüzgarlı Sokağına gelemediğini dile getiren Arınç, buna rağmen bir pazar günü tebdili kıyafet caminin yapılması planlanan yeri inceleme şansı bulduğunu kaydetti.

Bu alana, gelir de getirecek güzel bir cami yapmayı uygun bulduklarını ifade eden Arınç, "Anadolu insanı camiyi sever ve cami hayrını mutlaka yapar" dedi.

İstanbul'a göç eden insanların önce gecekondusunu, ardından camisini yaptığını kaydeden Arınç, şunları söyledi:

"Bir cami inşasına başlarsanız bitmemesi mümkün değildir. Allah hayrını veriyor, hayır sahipleri ortaya çıkıyor, kimisi kubbesini 'ben yapacağım', kimisi 'minaresini ben yapacağım', kimisi 'halısını ben yağacağım' diyor, kimisi çimentosunu Nihat bey gibi 'vereceğim' diyor, kimisi bir başka şey yapıyor el çabukluğu ile çok kısa zamanda cami hayırlarımızı bitiriyoruz ve ibadet ihtiyacını insanlar rahatlıkla karşılayabiliyorlar."

Bülent Arınç, bunun ahilik geleneğinin bir parçası olduğunu vurguladı.

Vakıfların, Ankara'da Sarıkadı Medresesi ve Cenabı Ahmet Paşa Camisi gibi çeşitli mekanların restorasyonunu da tamamlandığını anımsatan Arınç, "Paramız bereketli, çok fazla değil ama vakıf  işine yaptığımız zaman adeta bire üç alıyoruz, bire dört alıyoruz, bu da vakıf olmanın bir özelliğidir" diye konuştu.

-Bakan Eroğlu'nun konuşması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Vakıflar Haftası içerisinde böyle bir temeli atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Caminin, bölgenin havasını değiştireceğini söyleyen Eroğlu, caminin yapımının Vakıflar Genel Müdürlüğüne herhangi bir yük getirmediğini, otopark ile de ihtiyaç duyulan gelirin sağlanacağını söyledi.

Bakan Eroğlu, "Burada aslında fazla bir emeğim yok, şimdiden sonra olacak çünkü mermerleri Afyon'dan getireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından dua edildi ve caminin temeline çimento döküldü. Altında 100 araçlı kapalı garaj olarak tasarlanan camiyi Vakıflar Genel Müdürlüğü işletecek.

Törene Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Vakıflar Haftası Veysel Eroğlu Bülent Arınç Ulus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title