Haberler

Arınç: Türkiye'de Ayrımcılıkları Kaldıracağız (4)

'kahpece SALDIRILAR KARŞISINDA KAYA GİBİ DURDUNUZ' Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde Valiliğin düzenlediği yemeğe katıldı.

'kahpece SALDIRILAR KARŞISINDA KAYA GİBİ DURDUNUZ'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde Valiliğin düzenlediği yemeğe katıldı. Yemekte konuşan Arınç, Reyhanlı halkına Suriyeliler'e kucak açtığı için teşekkür ederken, son yıllarda da önemli imtihanlar verdiğini söyledi. 2013'te Cilvegözü Sınır Kapısı ile kent merkezinde meydana gelen patlamalarda 70 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Arınç, şunları söyledi:

"Bütün Türkiye çok üzüldü. Çok acı duydu. Sizler yüreklerinizde hissettiniz. Ama hamdolsun ki bir başka yerde olsaydı, ne hale gelirdik düşünmek bile istemiyorum. Ama Reyhanlı bu acı olaylar karşısında bile dimdik kale kaya gibi durdu, sabır gösterdi, teslimiyet gösterdi, yaralarını sardı. Devletiyle hükümetiyle el ele verdi ve yolundan dönmedi. Dürüst namuslu inançlı insanların memleketi Reyhanlı bu kahpece saldırılar karşısında bile metanetini bozmadı. Bir santim bile yolundan sapmadı. Kaya gibi bu zulmün karşısında, bu alçaklığın karşısında durdu ve dünyaya meydan okudu. Bu yüzden Reyhanlı'da hayatını kaybeden mümin kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah yakınlarına da sabır ve metanet versin." - Arınç

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Arınç Reyhanlı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title