Haberler

HDP Heyeti Öcalan Sekreteryası'nda Yer Almayabilir

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP heyetinin Öcalan sekreteryasında yer almayabileceğini açıkladı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, Uluslararası Genç Girişimciler Platformu tarafından düzenlenen IPFYE Enerji Kongresi'ne katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. "İmralı'ya gidecek kişilerle sekreterya ayrı şeydir" diyen Arınç, Pervin Buldan'a "Buldan ve bazı isimlerin sanırım sekreterya konusunda kendilerini görevlendirmiş kabul ettiklerini anlıyoruz. Böyle bir şey yok. Bundan sonra gidecekler arasında yer almayabilirler, devam ederler ya da farklı kişiler gidebilir" diye konuştu. Arınç'ın bu sözleri "İmralı Heyeti değişiyor mu?" yorumlarına neden oldu.

"SEKRETERYA İHTİYACI DIŞARDAN KARŞILANAMAZ"

Bir soru üzerine Öcalan'a sekretarya sağlanması konusundaki tartışmalara değinen Arınç, "Öcalan kendisiyle görüşme yapılması halinde, bütün bu görüşmeleri takip edecek, notunu alacak, planlayacak birkaç kişiye ihtiyacı olduğunu söylemiştir. Bu ihtiyacın dışarıdan karşılanması mümkün değildir. Cezaevi şartlarında ve Adalet Bakanlığımızın öngöreceği biçimde kendisine görüşmelerle ilgili yardımcı olacak birkaç kişinin görevlendirilmesi mümkün olabilir" dedi

HDP HEYETİ SEKRETERYA'DA YER ALMAYABİLİR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Çözüm süreci" kapsamında oluşturulacak sekreteryada HDP heyetinin yer alıp almayacağına ilişkin, "Sekretaryada yer alamayabilirler" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul'da katıldığı program sonrası gazetecilerin, "Öcalan'a sekretarya iddialarına" ilişkin sorularına yanıtladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "Çözüm süresi" kapsamında oluşturulacak sekreterya yer alacaklarına yönelik haberleri değerlendiren Arınç, "Kendilerini sekretarya içinde görevlendirilmiş sayıyorlar ama öyle bir şey yok. Sekretaryada yer alamayabilirler" dedi.

Arınç, yaptığı açıklamada İmralı'ya gidecek kişilerin Adalet Bakanlığı tarafından görevlendirildiğini, PKK lide Abdullah Öcalan'ın yakınları için ise izne ihtiyaç olmadığını belirtti.

"KENDİLERİNİ GÖREVLENDİRİLMİŞ SANIYORLAR AMA GİDECEKLER ARASINDA YER ALMAYABİLİRLER"

Bundan sonra gidecek kişilerin değişebileceğini ifade eden Arınç konuşmasına şöyle devam etti: "Bu gidecek kişilerle sekreterya ayrı şeyler. Sekretarya ile biz çalışma arkadaşlarımızı anlıyoruz. Bu bugünkü bakanlıktaki çalışma arkadaşlarımızdan farklı bir şey. Adadaki koşullar farklı. Buldan ve bazı isimlerin sanırım sekreterya konusunda kendilerini görevlendirmiş kabul ettiklerini anlıyoruz. Böyle bir şey yok. Bundan sonra gidecekler arasında yer almayabilirler, devam ederler ya da farklı kişiler gidebilir."

SIRRI SÜREYYA ÖNDER NE DEMİŞTİ?

"Çözüm süreci" kapsamında PKK lideri Abdullah Öcalan için bir sektereterya oluşturulacağı gündeme gelmişti. HDP'li Buldan, sekreteryanın 5 kişi HDP'den 5 kişi de Hükümet kanadından olmak üzere 10 kişiden oluşabileceğini belirtmişti. Sırrı Süreyya Önder ise, HDP kanadından yer alacak 5 kişilik heyette kendisiyle birlikte Buldan ve Balüken'in yanı sıra Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Hatip Dicle'nin de heyette yer alacağını açıklamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Abdullah Öcalan Pervin Buldan Bülent Arınç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (5)

almangenc:

APONUN GÖZLERI TOPRAGA BAKIYOR

2
0
yanıtYanıtla
ADANALI:

NEYAPACAKLARINI ŞAŞIRDILAR

1
0
yanıtYanıtla
Çözüm Bende:

Çözüm süreci diye adamı baş tacı ettiniz 30000 kişinin Katili deyip adama krallar gibi muamele gösterdiniz. Eğer hapishanede Ölüp geberirse ardındakiler Ülkeyi karıştıracak bahane bulurlar benden demesi bu kadar taviz toprak verdiniz Sınırlarımızı PYD PKK resmi törenle açtınız. Bari yok zehirlendi yok işkence edildi Geberdi derler Dışarıya salın gitsin

1
0
yanıtYanıtla
ahh ah:

mal mal izliyoruz bu adamı içeriden çıkarırlar başbakan yaparlar buna yavaş yavaş alışın bu millet büyük millet derdik ama sanırım biz kendimize yakışmayan tanımlar yapmışısz

1
0
yanıtYanıtla
ali:

inanan varmı. sayın arınç ağlarsa bil ki yalan söylüyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title