Haberler

Arınç'tan Kimse Yok mu Derneği Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kimse Yok mu Derneği’nin izin almadan yardım toplama yetkisinin kaldırıldığı Bakanlar Kurulu kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kimse Yok mu Derneği'nin izin almadan yardım toplama yetkisinin kaldırıldığı Bakanlar Kurulu kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Arınç, "Bir taraftan IŞİD, bir taraftan tezkere ve Kıbrıs. Allah aşkına Kimse Yok mu Derneği'nden başka derdimiz yok mu bizim? İki tezkereyi tek tezkereye getirirken, günlerce toplantı yapıp her kelimesinin üzerinde 10 saat düşünürken Kimse Yok mu Derneği'ni mi düşüneceğim ben. Onu sen düşün" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Bülent Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın bayramlaşma töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kimse Yok mu Derneği'nin izin almadan yardım toplama yetkisinin kaldırıldığı Bakanlar Kurulu kararının ardından bir gazetenin yaptığı haberi değerlendiren Arınç, "Dün baskısı yapılan bir gazetede okudum. En çok satan bir gazetedir herhalde. Kimse Yok mu Derneği kapatılmış, ben de imza atmışım, bana sorulmuş ve ben de 'haberim yok' dedim. İki tane televizyon 24 saat yayınlıyor. Bunlar Allah'tan korkmuyor. Biz bunlara uzak değiliz. Geçmişte de beraberliklerimiz olan insanlardan bahsediyorum" dedi.

"BUNLARIN EN GERÇEK DOSTLARI CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ OLDU"

Konunun nasıl geliştiğini aktaran Bülent Arınç, "Meselenin aslı şu. Bursa'nın merkezinden bir mesaj vereyim. 'Kimse Yok mu Derneği kapatıldı mı?' diye bir önceki bakanlar kurulunda bana sormuşlardı. Hatırlamıyorum böyle bir şeyi duymadım. Pek çok dernek ve vakıflar var. Bunlar denetimler sonucu iyi işler yapmayanlar kapatılabilir, yardım toplama hakkı elinden alınabilir. Ama Kimse Yok mu Derneği diye böyle bir şeyi özel olarak hatırlamıyorum demişim. Gazetelerde var. Bir hafta, on gün sonra da böyle bir kararın olduğu ortaya çıkmış. 22 Eylül tarihli bir Bakanlar Kurulu'nda Kimse Yok mu Derneği'nin izinsiz yardım hakkı elinden alınmış. Hemen gidiyorlar Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Bakanlar Kurulu bizim derneğimizi kapattı, Bülent Arınç da yalan söyledi' diyorlar. Allah'tan istedi bir göz, Allah verdi iki göz. Kapandı mı? Nasıl kapandı? diye hiç sormaya gerek yok. 'Ya öyle mi? Kapatılamaz böyle bir dernek Bülent Arınç hemen istifa etsin' diyor. Arkada ne kadar CHP'li biraz da MHP'li milletvekili varsa onlara da mikrofon dayamışlar. Alacakları cevap belli. Bu grubun en gerçek dostları CHP'li milletvekilleri oldu. Her gün yalanlarından rastladığınız bu insanlara Kimse Yok mu Derneği kapatıldı, bunun sorumlusu da Bülent Arınç diye şekva ediyorlar. Allah'tan korkun, biraz da utanın. Varsa utanma duygunuz" diye konuştu.

"DERNEĞE KATKI SAĞLADIK"

Derneğin sosyal yardımlaşma derneği olduğunu ve geçmişte de çok başarılı katkıları olduğunu dile getiren Arınç, "Biz de katkı sağladık. 2002'de kurmuşlar bu derneği, 40 tane şubesi var. O insanlar da Kurban Bayramı'nın 2. gününde Allah'tan korkuları varsa gazetelerindeki yazıları değiştirebilirler. 2006'da AK Parti hükümeti var. Bizden kamu yararına olmayı arzu etmişler. Baş üstüne demişiz. Ben o zaman meclis başkanıyım. 2006'da bakanlar kurulu kararıyla kamu yararına çalışan dernek statüsü vermişiz. 2007'de iziniz yardım toplama imkanını istemişler. Siz bir isteyin biz iki verelim. Verdikçe veriyoruz. Meclis'de de kendilerine üstün hizmet ödülü veriliyor. Her istedikleri verilen dernekle karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

"BENİM O KADAR DERDİM VAR, KİMSE YOK MU DERNEĞİ'Nİ Mİ DÜŞÜNECEĞİM"

22 Eylül 2014 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla izin almadan yardım toplayabilen Kimse Yok mu Derneği'nin izinsiz yardım toplama hakkının ortadan kaldırıldığını ifade eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nedeni şu. Şikayet üzerine yapılan incelemelerde mevzuata aykırı olarak çalıştığı tespit edilmiştir. Yurt dışına transfer edilen paralardan tutunuz, 3 bin diyeceğine 6 bin, 6 bin diyeceğine 2 bin diyen diyen gibi durumlar tespit edilmiş. Arkası biraz kötü. İçişleri Bakanlığı Bakanlar Kurulu'na izinsiz yardım toplama hakkı elinden alınsın, bildirimde bulunarak yardım toplayabilir denilmiş. Bakanlar Kurulu'nda hem oturduğumuz yerde 6-7 saat müzakere yaparız. Bazen yönetmelik çıkar imzalarız. Bunlar rutin işlerdir. Başını okuruz tabi ama üzerinde durmayız. Bir taraftan IŞİD, bir taraftan tezkere, bir taraftan Kıbrıs. Allah aşkına Kimse Yok mu Derneği'nden başka derdimiz yok mu bizim? Senin tek derdin Kimse Yok mu Derneği, Bank Asya, dershaneler olabilir. Bunların hepsini topla 10'la çarp, karekökünü al benim o kadar derdim var. Ben bunları düşünürken Kimse Yok mu Derneği'nin altına imza atarken ne oluyor diyecek kadar, 10 saat düşünecek kadar halim mi vaktim mi var? İki tezkereyi tek tezkereyi getirirken, günlerce toplantı yapıp her kelimesinin üzerinde 10 saat düşünürken Kimse Yok mu Derneği'ni mi düşüneceğim ben. Onu sen düşün."

"KILIÇDAROĞLU'NA MEDET UMMAYI BIRAKIN"

Derneğin kapatılmadığını ve faaliyetlerinin de engellenmediğini ifade eden Arınç, "Kimse Yok mu Derneği açıktır faaliyetine devam ediyor. Kamu yararına çalışan dernek statüsü kaldırılmamıştır, halen kamu yararına çalışan dernek statüsündedir. 2860 sayılı yardım toplama kanuna göre izin almaya gerek yok hakkı elinden alınmıştır. Sadece mülki amirlere bildirimde bulunmak üzere yardım toplayabilir hakkı da mevcuttur. Ben yaptım oldu, hiçbir yere haber vermeye gerek yok. Hayır, biz buna engel oluyoruz. Kamu yararına çalışıyorsun yardım toplamak isterken de iki satır dilekçe yazacaksın. Herkes sana yine yardımını verecek. Onlarca dernek de sizin gibi yardım topluyor. Ama onlar hakkında böyle bir karar yok. İzinsiz yardım toplama hakkınızı elinizden alıyoruz. Bu zahmet katlanın, bu yalanlarla kendinize yazık edersiniz. Kılıçdaroğlu'ndan medet ummayı bırakın. Gerçek dostlarınızın yolunda gitmeye bakın. Uğradığınız haksızlıklar olabilir, yoktur demiyorum. Bu karar çıktığı gün 3 tane dava açtığınızı söylediniz, 30 tane açın. Mahkemenin yolu açık. Yargıda bizden daha çok sizi seven dostlarınız da var. Hangi davayı açarsınız karar hemen hazır. Siz yeter ki haber verin. Arkadaşlar bağımsız yargıya gidilsin, kararlar alınsın orada bu teftiş dosyaları açılır yanlışsa, tekrar izinsiz yardım toplama faaliyetine başlarlar. Doğruysa benim söylediklerime biraz daha karar versinler" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bülent Arınç Gazeteler Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title