Haberler

Arınç'tan HDP'ye: İstenmiyor, Sevilmiyorsun

Güncelleme:

Bülent Arınç, HDP'yi eleştirip, "Meclis'te 4 parti var 3'ü 'HDP ile ortaklık kurmam' diyor. İstenmiyorsun, sevilmiyorsun, çünkü senin elinde silah, tehdit, baskı var" dedi.

Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla AK Parti Van milletvekili adayı Beşir Atalay ile birlikte Van'ın İran sınırındaki Saray İlçesi'nde kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Arınç, HDP'yi eleştirirken, "Meclis'te 4 parti var 3'ü 'HDP ile ortaklık kurmam' diyor. İstenmiyorsun, sevilmiyorsun, çünkü senin elinde silah, tehdit, baskı var" dedi.

Van Ferit Melen Havaalanı'nda karşılanan Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Van milletvekili adayı Beşir Atalay'la birlikte İran sınırındaki Saray İlçesi'ne geldi. Arınç ve Atalay programlarına STK temsilcileri, kanaat önder ve muhtarlarla toplantı yaparak başladı. Arınç, Ak Parti'yi kurduktan sonra iktidar olma hedefiyle yola çıktıklarını, 15 aylık partiyken iktidar olduklarını ve hayatları boyunca zulmetmedikleri gibi, zulmedenlerden olmadıklarını ve yezidlerin safında yer almadıklarını söyledi.

Arınç, Ak Parti'nin 13 yıldan bu yana iktidar olduğunu, hiçbir partinin böyle bir başarı elde edemediğini söyledi. Arınç, şöyle konuştu:

"Türkiye'de başka bir parti yok ki; 3 kez üst üste tek başına iktidar olsun. 3 mahalli seçim geçirdik. Bu bölgede bazı belediyeleri kazanmamış olabiliriz. Ama fotoğrafın tamamına bakıldığında bu seçimlerin de galibi biziz. Bazı yerlerde büyükşehir belediye başkanları ilçelere hizmet etmiyor ve kendilerine gelen paraları örgüte gönderiyor."

"AK PARTİ'YE TUZAKLAR KURULDU"

AK Parti'ye 13 yıllık iktidarında tuzaklar kurulduğunu, muhtıraların yayınlandığını belirten Arınç, bunlara tek tek yanıt verildiğini ifade etti. AK Parti'nin içeriden bölünmeye çalışıldığına dikkat çeken Bülent Arınç, şöyle devam etti:

"Kapatma davası açtılar, başarılı olamadılar. Partimizi içerden bölmeye çalıştılar, bazılarını elde ettiler. Dışarı çıkanlar parti kurdu. 'Acaba AK Parti bölünecek mi?' dediler ama başarılı olmadılar. Kırkpınar başpehlivanı gibiyiz. Her girdiğimiz seçimden başarılı çıkıyoruz, altın kemeri bile taktık. Bunları topla tüfekle yıkamazsınız. Topla tüfekle yıkılmayan, tek başına iktidar olan partiyi içerden dışardan nasıl yıkarız diye düşündüler ve en akıllıca projeyi ortaya koydular. Bunun adı HDP'nin barajı geçmesidir. Parlamentoda 4 parti olursa HDP barajı aşarsa milletvekili sayısı düşecek ve Ak Parti tek başına iktidar olamayacak. Bu projede başrol oynayan Demirtaş, çıktı bazı şeyler söyledi. AK Pati muhaliflerini, AK Parti'nin tek başına iktidarına karşı olanları toparladı barajı aştı. Biz yüzde 41 aldık ama milletvekili sayısı iktidarı kurmaya yetmedi. Basit bir hesaptı bu. ve tuttu."

"SIRTINI PYD VE PKK'YA DAYAMAYACAKSIN"

Siyaset diliyle şiddet dilinin farklı olduğunu, insanın hangi işi yapacağını bilmesi gerektiğini anlatan Arınç, "Elinde silah, baskı, terör olsun hem de siyaset yapayım' denilemeyeceğini söyledi. Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Silah, roket, bazuka, mayın, uzaktan kumandalı patlayıcıdan vazgeçeceksin. Senin eş başkanının söylediği gibi sırtını PYD, PKK'ya dayamayacaksın. Millete yaslayacaksın, halktan gücünü alacaksın. Bir Hakkari milletvekili çıkıyor; bir zavallı, kötü insan 'PKK sizleri tükürüğüyle boğar' diyebiliyor. Muş'tan bir kadın milletvekili eline 'kaleş'i almış karşısındakilere sizi bununla vuracağız' diyor. Bu nasıl milletvekili? Elinde silahla milletin gözüne baka baka ben siyaset yapıyorum diyebiliyor. Bu siyaset dili değil. Biz dürüst, ilkeli, kararlı, millet için siyaset yaptık. Biz HDP'nin barajı aşmasını kıskanmadık. Baskıyla, tehditle, döverek, silahla halktan oy istiyorsunuz, bu size yakışmaz. Siz millete zulmediyorsunuz. Devlet gider ama biz buradayız diye silahlı eşkiyalarınızla kırsalda insanları kortukuyorsunuz. Çözüm sürecinde de bunlara karşı önlemlerimiz oldu. Ama analar ağlamasın, gözyaşları dinsin, dağa çıkanlar dağdan insan, siyasetin fikrin önü açılsın diye çözüm sürecinde uzun zaman cenazelerin gelmediği günler yaşadık. Azıttılar, mahkemeler kurdular, insanlardan para aldılar, HPG imzalı tehdit mektupları elimizdedir. Tertemiz Van'ın, Bitlis, Hakkari'nin insanları evlerini bile satamadan bölgeden göç etmek zorunda kaldı."

"ETNİK MİLLİYETÇİLİK PEŞİNDE DEĞİLİZ"

Arınç, etnik millliyetçilik yapmadıklarını, Kürtler'e tek bir kötü söz söylemediklerini dile getirdi. Cumhuriyeti Türkler ile Kürtler'in birlikte kurduğunu anlatan Arınç, şöyle konuştu:

"Kürtçülük ne kadar kötüyse Türkçülük de o kadar kötüdür. Devletine milletine bağlıdır Kürt kardeşlerimiz. HDP'ye baskı, tehditle oy verenler olduğu gibi gönlünden oy verenler de var. 80 milletvekili neye yaradı HDP ' Neye yaradı bu milletvekilleri ' Mecliste 4 parti var. 3'ü 'HDP ile ortaklık kurmam' diyor. İstenmiyor, sevilmiyorsun. Çünkü senin elinde silah, tehdit, baskı var. Senin milletvekiline söyleyecek bir şeyin yok mu? Vatandaşları silahla tehdit eden milletvekiline, 'PKK sizi tükürüğüyle boğar' diyen bir başkasına, 'PKK'lı teröristlerin cenazesine gitmeyen milletvekilini partiden atarım' diyen adamına bir şey söylemeyecek misin? Millet sana eşkıyalık yapasın diye mi oy verdi? Şemdinli'de patlayan bomba en çok Devlet Hastanesi'ne zarar verdi. İnsanların tedavi gördüğü hastaneyi bombayla havaya uçurdular. Ambulanslara saldıran bir zihniyeti söylüyorum. Yolda yanında 3 yaşındaki kızı hamile karısıyla seyahat ederken şehit edilen polisten söz ediyorum. Bir siyasi parti bunlara sırtını dönemiyor, bunları kınama cesaretini gösteremiyor. Kandil'le olan silah irtibatını üstünden atamıyor. Böyle bir partinin parlamento içinde bulunmasının ne hikmeti kaldı."

"SİZİ KORKUTANI SİZ DE KORKUTUN"

AK Parti Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay, halkın kimseden kormamasını istedi. Atalay, "Sizi tehdit edeni siz de tehdit edin. Sizi korkutanı siz de korkutun. Seçim kampanyasında en küçük rahatsızlık verirlerse bizde en büyük rahatsızlığı veririz. Oylarımızı asla heba ettirmeyeceğiz" dedi. Atalay, bölgede operasyon ve güvenlik önlemlerinin devam edeceğini kaydederek şöyle dedi:

"Devlet elinden geleni yaptı, sorunları çözmek için her yöntemi kullandı. Onlarda silah bırakma iradesi görürse devlet, yine o süreçleri yürütür. Ama onlar saldırılarını devam ettirirse devlet gerekeni yapacaktır. Vatandaşlarımızın huzurlu yaşayacağı ortam sağlanana kadar devlet buna devam edecek. Başka yöntemlerle terörü bitirmek için çaba gösterildi ama onlar sürece ihanet etti."

Arınç ve Atalay, toplantının ardından ilçe merkezindeki esnafları ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title