Haberler

Arınç'tan "Acun Ilıcalı" Yanıtı: Kuruluşun Sahipliği Konusunda Kuruma İntikal Eden Resmi Bilgi...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TV8'in Üst Kurula herhangi bir hisse devri beyanı ya da devir veya birleşme talebi olmadığını belirterek, "Anılan medya hizmet sağlayıcı kuruluşun yeni ortaklık yapısı veya sahipliği konusunda henüz Kurum'a intikal eden resmi bir bilgi bulunmamaktadır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "TV 8 Acun Ilıcalı'ya ne kadara satılmıştır?" diye sordu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, soru önergesini Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığından alınan bilgi notuyla yanıtladı.

Arınç, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun, "hisse, şirket devri ve birleşme" başlıklı 20'nci maddesinin, "Yayın lisansı verilen bir anonim şirketin hisse devirleri, devir tarihinden itibaren otuz gün içinde, ortakların ad ve soyadları ile hisselerin devri sonucunda oluşan ortaklık yapısı ve oy payları hakkındaki bilgilerle birlikte Üst Kurula bildirilir. Şirket devir veya birleşme işlemlerinden önce Üst Kuruldan gerekli bilgi ve belgelerle izin alınması ve devir veya birleşme işleminin gerçekleşmesinden sonra otuz gün içinde Üst Kurula bildirimi zorunludur" hükmünü taşıdığını ifade etti.

"TV 8" logosu ile yayın yapan "MNG TV Yayıncılık A.Ş." unvanlı medya hizmet sağlayıcı kuruluşun son dönemde Üst Kurula herhangi bir hisse devri beyanı ya da devir veya birleşme talebi olmadığını belirten Arınç, "Aynı paralelde, anılan medya hizmet sağlayıcı kuruluşun yeni ortaklık yapısı veya sahipliği konusunda henüz Kurum'a intikal eden resmi bir bilgi bulunmamaktadır" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Acun Ilıcalı Bülent Arınç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title