Haberler

Arınç Sınırda Fiziki Güvenlik Sistemi Kurulacaktır - 5

Arınç Sınırda fiziki güvenlik sistemi kurulacaktır Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Suruç saldırısın ardından yapılan ilk Bakanlar Kurulu toplantısında 'Sınır güvenliği'nin görüşüldüğünü açıklayarak; "Asıl önemli olan DEAŞ tehdinine karşı teröristlerin geçiş noktalarını engellemek ve bunun için fiziki engellerin alınmasıdır.

Arınç Sınırda fiziki güvenlik sistemi kurulacaktır

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Suruç saldırısın ardından yapılan ilk Bakanlar Kurulu toplantısında 'Sınır güvenliği'nin görüşüldüğünü açıklayarak; "Asıl önemli olan DEAŞ tehdinine karşı teröristlerin geçiş noktalarını engellemek ve bunun için fiziki engellerin alınmasıdır. Sınırda fiziki güvenlik sistemi kurulacaktır" dedi.

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarını açıklamalarda bulundu. Arınç, bugün Ceylanpınar'da şehit edilen polislere başsağlığı dileyerek şunları kaydetti; "Kıdemsiz 2 polis arkadaşımızın, birisi 1 yıllık birisi 5 yıllık, evlerinde uyuyorlarken arkadan ateş edilmek suretiyle şehit edildiklerini biliyoruz. Hem Suruç'ta hayatını kaybedenlere, hem de Adıyaman'da şehit edilen uzman askerimize hem de bugün evlerinde alçakça şehit edilen askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Polislerimizle ilgili olarak, PKK bağlantısı olduğu bilinen bir oluşum tarafından, bunun bir misilleme olduğu ve katledilmesi olayını üslendiğini biliyorsunuz. Bu oluşumun gerçekten bağlantılı olup olmadığı araştırılıyor. Ama neresinden bakarsak bakalım, bir terör örgütünün işlediği terör suçudur. Bunu yapanlar mutlaka karşılığını göreceklerdir."

"DEAŞ'UN BULUNDUĞU YERLERE GÖRE EN ACİL YERDEN BAŞLANACAK SINIR GÜVENLİK SİSTEMİ TAKVİYE EDİLECEK"

Arınç, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında sınırdaki gelişmelerin değerlendirilidiğini söyledi. Kara Kuvvetleri Komutanı Hulisi Akar'ın da toplantıya katıldığına dikkat çeken Arınç, Milli Savunma Bakanlığı'nın sınırdaki terörist geçişlerini engellemek için alınacak tedbirlere ilişkin sunum yaptığını dile getirdi. Bülent Arınç şunları söyledi; "Bugünkü toplantıda Milli Savunma Bakanımız ve Kara Kuvvletleri Komutanımız ve ilgili üst düzey komutanlarımızın katıldığı bir sunum yaptı. Bu sunumun ismini 'Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi olarak kısaltabilirim, önemli bir projeksiyonla anlatıldı. Asıl önemli olan DEAŞ tehdinine karşı teröristlerin geçiş noktalarını engellemek ve bunun için fiziki engellerin alınmasıdır. Sınırda fiziki güvenlik sistemi kurulacaktır. Bununla İçişleri Bakanlığımız kriz bölgelerinde ilave olarak hangi tedbirlerin alınacağına, Suruç'ta yaşananlar, polislerimizin şehit edilmesi üzerine açıklamalarda bulundu. Kara Kuvvetleri Komutanımız Hulisi Akar ve Milli Savunma Bakanımız ile üst düzey askerlerimizin verdikleri bilgilerle, sınır güvenliğimizde risk sıralaması kaçakçılar, sığınmacılar ve teröristlere yöneliktir. Sadece teröristlerin geçişini engelleyecek, insani yardım amaçlı geçişleri kolaylaştırabilecek, yabancı savaşçıların engelleyecek bir çalışma gereklidir. DEAŞ'ı bir tehdit olarak gördüğümüze göre, özellikle onların bulunduğu yerlere göre en acil yerden başlanarak sınır güvenlik sistemimiz takviye edilecektir. Teröristlerin geçiş noktalarının engellenmesi amacıyla ek tedbirler alınacaktır. "

(Tür: Ankara)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Arınç Ceylanpınar Politika Güncel Haberler

title