Haberler

Arınç: PKK Yöneticisine Cevap Verirsem T.C'ye Yazık Olur

Güncelleme:

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'a, Terör örgütü PKK'nın yöneticisi Cemil Bayık'ın "3. bir güç, yani ABD Çözüm sürecinde gözlemci olsun." açıklaması soruldu.

Bülent Arınç bu soruya yönelik olarak "Şimdi size Cemil Bayık kim diye sorsam biraz gülünç kaçacak. Ama bununla ilgili habere baktığım zaman şöyle yazıryordu. 'PKK Yöneticisi böyle böyle dedi' diye şimdi siz Başbakan Yardımcısının buna cevap vermesini istiyorsunuz. Bu mümkün değil." ifadelerini kullandı.

"ONA CEVAP VERİRSEM TÜRKİYE CUMHURİYETİNE YAZIK OLUR"

Bülent Arınç, "Terör örgütü yöneticisi bir insan ne söylerse söylesin. Benim muhatabım değil. Ben bu konuda bir şey söylemek zorunda değilim. Eğer ben bu durumda bir şey söylemek zorunda kalırsam türkiye Cumhuriyetine yazık olur." şeklinde konuştu.

BAYIK NE DEMİŞTİ?

PKK'nın kurucuları arasında yer alan ve halen örgütün Kandil'deki liderlerinden olan Cemil Bayık dün sabah, çözüm sürecinin geldiği noktada, "üçüncü bir gücün" çözüm sürecine gözlemci olmasını istediklerini söyledi. Bayık, "Bu ABD olabilir. Uluslararası bir heyet de olabilir. Aracılara, gözlemcilere ihtiyaç var. Bizler Amerikalıları da (gözlemci olarak) kabul edebiliriz ve gördüğümüz kadarıyla o yöne doğru bir gidiş var" dedi.

KARAMAN ERMENEK'TEKİ MADEN FACİASI

Bülent Arınç Ermenek'teki maden faciası ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Arınç, konuyla ilgili "Gelinen noktayı hepimiz biliyoruz. Çalışmalar devam ediyor. Bakanlarımız zaman zaman açıklama yapıyor. Madenlerdeki iş güvenliği konusu kapsamlı bir şekilde ele alındı. Madenlerdeki tüm riskleri ortadan kaldıracak bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu masaya yatırdık." dedi.

İşte Bülent Arınç'ın toplantı sonrası yaptığı açıklamalardan satırbaşları:

KİŞİLER VERİLERİN KORUNMASI

"Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ kişiler verilerin korunmasıyla ilgili bilgi verdi. Kişisel verilerin korunması kanunu bu yasama dönemi içerisinde çıkarılacak.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

4 kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü. Paketin Meclis'e gönderilmesi kararı alındı.

BOĞAZ'DA TEKNE FACİASI

Olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı. 24 ceset denizden çıkarıldı, 6 kişi kurtarıldı. Bu bir insanlık faciasıdır, önlemek için bütün çalışmaları yapıyoruz.

MGK TOPLANTISI GÜNDEMİ

Konuşmalar gizlilik içerisinde cereyan eder, açıklanamaz. MGK toplantısında konuşulanlar orada kalır. Legal görünümlü illegal yapı tanımlaması hukukidir. Cemaatler sosyolojik varlıklardır, sonradan değişmiş bir yapıya bürünmüş ise tedbir almak gerekir. Cemaatler konusu kesinlikle ele alınmamıştır.

Bu yıl içerisinde de hükümetimiz takdir ederse henüz bu konuyu gündemine alıp görüşmemiştir, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nde bir değişiklik yapılmasına ihtiyaç olduğunu Milli Güvenlik Kurulu'na götürebilir. Şu anda böyle bir ihtiyaç içerisinde değiliz çünkü henüz değerlendirmedik.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Bu proje olacak diye öldürme, yakıp yıkma düşünülemez. Bizim çok önem verdiğimiz bir hayati konudur. Bu süreç olacak diye kamu düzeni bozulamaz. HDP'li bazı vekiller hakaret hakkını kendinde görüyor, ayarları yok. Eleştiri sizin için az bile, buna tahammül edeceksiniz. Nerede nasıl konuşacakları ile ilgili bir düzenleri yok.

Canlar mallar zarar görecekse süreçten bahsetmek garip. Sürecin devam etmesi için sabır gösteriyoruz."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Bülent Arınç Cemil Bayık Ermenek Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Abdurrahman yildizMobil-ANDROID:

SENIN HER ISIN yalan dolaN

42
17
yanıtYanıtla
co amcaMobil-ANDROID:

Bunlarda biraz utanma olsa sokaga cikamazlar ,milette biraz akil olsa bunlarin pesine gitmezler

39
8
yanıtYanıtla
yaln Mobil-ANDROID:

isiniz gucunuz yaln konusmk simdi miliyetci davranarak oy toplamaya calisiyorsunuz

13
4
yanıtYanıtla
caner:

mantığa bak ocalanla görüşen sanki amcam

9
1
yanıtYanıtla
fazla Mobil-ANDROID:

konuşma kukla kilikli herif bi halt yediğim yok zaten

3
1
yanıtYanıtla
COŞKUN:

Soruyu soran gazeteci iyi eğitilmiş, Bülent Arınç numarayı yutmadı, Türkiye Cumhuriyetine Yazık olur dedi. . Çok doğru söyledi. . . ABD Arabulucu olsun demiş, Eşkiya yöneticisi. . Eşkiya yöneticisini CİA ve MOSSADIN Yönettiğini bilmiyen yoooookkkk. . . Oyun büyük. . Kobani neden ABD için stratejik. . . ?? Çok iyi anlaşılıyor. . . .

2
1
yanıtYanıtla
aynen öyle:

siz zaten teröristlere cevap veremez anca birlikte halay cekersiniz

1
0
yanıtYanıtla
kendileri dagda işsiz kalmasın:

tek dertleri insanlar birbirisini yesin

1
0
yanıtYanıtla
GANI:

B. Arinc''in Kandili mahatabaya almamasinin nedeni ISID''E güvendigindendir herhalde. . .

0
0
yanıtYanıtla
kaan:

he he salla bakalım seçimler yaklaşıyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title