Haberler

Arınç Okul Dizilerine Ataş Püskürdü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç okul dizilerini eleştirdi, veryansın etti...

Radyo Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) kuruluşunun 19. yıl dönümü dolayısıyla kurumun toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, televizyonlarda yayınlanan okul dizilerine bir de başka gözle bakılmasını istedi.

"Bu okul dizilerindeki öğrenciler öğrenci midir, erkeğiyle kızıyla bunların kıyafetleri bir öğrenci kıyafeti midir, konuştukları öğrenci dili midir, öğrenci ile öğretmen arasındaki ilişkiler Türkiye'de bildiğimiz nitelikte midir" diyen Arınç, "Hangi entrika, hangi çekememezlik, hangi saç baş, hangi sevgiliyi paylaşamama, hangi birbirini şişleyecek noktada birbirlerine arkadaş beğenmek, bu dizilerde verilmek istenen nedir Allah aşkına- Gençliğin heyecanını, gençliğin sevgisini, aşkını, böylesine kötü rol modellerle ortaya koyma çabalarında şahsen bir kötülük hissediyorum" görüşünü bildirdi.

Sadece bu dizileri yapmak üzere kurulmuş televizyonlar olduğunu anlatan Arınç, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız kravatlarını affedersin göbeğinden bağlamaya çalışıyorsa, kedi kuyruğu gibi bir kravatı bir tarafına bağlamış durumdaysa, bizim dönemlerimizde Osman Yüksel Serdengeçti vardı, Antalya milletvekili, o hatırıma geliyor. Kravat bağlamazdı da 'Kravat bağlamak mecburi' deyince göbeğine bağlamıştı. Bizim bu dizilerdeki gençlerimizin de boynunda kravata benzer bir şey var ama göbeğine doğru sarkmış, ne idüğü belirsiz bir şey.

Bu öğrencinin kravat takması gerekiyorsa böyle mi takacak- Kızlarımızın eteklerinden, kıyafetlerinden bir öğrenci kıyafeti olduğunu anlayabilecek miyiz- Ama emin olun bu dizileri izleyenlerin hepsi okullarında bu şekilde giyinmeye çalışıyor. Aynı kelimeleri kullanmaya gayret etmeye çalışıyorlar. Sevginin, aşkın yerini günübirlik heyecanlar ve heveslerle tatmin etmeye çalışıyorlar. Okul dizilerindeki nitelik ve nicelikten fevkalade üzgünüm. Bu kadar kalitesiz olmamalı. Dolayısıyla buradan televizyon yöneticisi, patronu, sahipleri, yani bu konuya da başka bir gözle bakın lütfen. Bu memleket hepimizin, bu gençler bizim geleceğimiz."

Gençlere sevgiyi, arkadaşlığı, dostluğu vermek gerektiğini dile getiren Arınç, "Hiç duymadığımız argo kelimelerle, saç saça baş başa erkek kavgası yapan bir görüntüye sokmak ne kadar doğru güzel kardeşim. Bir dost olarak bunu söylüyorum. Bu çağdaşlık değil derseniz, bu farklı bir çağdaşlık, benim de düşüncem böyle" dedi.

Yasaklayıcılığın doğru olmadığını ifade eden Arınç, ancak yayının fayda ve zarar analizlerinin yapılmasında yarar bulunduğunu söyledi.

RTÜK'ün yayın ilkelerine aykırılık varsa gerekeni yapacağını belirten Arınç, "Sayın Başbakanımıza da Hükümetimize de ifade ettim. Dizi ismi vererek, onu bunu eleştirmek, hiç izlenmeyenleri izlenir hale getiriyor. Dükkanını 3 ay önce kapatacakken sırf bizim yüzümüzden 6 ay daha devam ediyor. Ne yaptığımızın farkına varalım" diye konuştu.

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Bülent Arınç Türkiye Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title