Haberler

Arınç: Netanyahu Bize Jest Yapacaksa Barışa Olan İradesini Deklare Etsin

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç İsrail TV2 kanalına yaptığı açıklamada "Netanyahu bize gerçekten bir jest yapacaksa şüphesiz barışa olan iradesinin güçlü olduğunu deklare etmesi çok doğru olacaktır." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, İsrail'in TV2 kanalına konuştu. Arınç, "Netanyahu bize gerçekten bir jest yapacaksa şüphesiz bir barışa olan iradesinin güçlü olduğunu deklare etmesi, ikincisi de Filistin'e Gazze'ye konan ablukaların bir şekilde kaldırılması, bizce çok doğru olacaktır." dedi. "Hiçbirimiz anti-semitik düşüncelere sahip değiliz." diyen Arınç, anti-semitizmin Türkiye'de hiçbir zaman zemin bulmadığını belirterek şöyle devam etti:

"Bununla da iftihar ediyoruz. Doğrudan doğruya bir Yahudi karşıtlığını veya bir inanç olarak Musevi karşıtlığını Türkiye'de hiç kimsede bulamazsınız. Türk halkının genelde Yahudiler veya Museviler olarak değil, ama İsrail devletinin uygulamalarına karşı çok aşırı tepki verebiliriz. Bu tepkilerde de kendimizi her zaman haklı buluyoruz."

"BU BİR BAŞARIDIR"

Netanyahu'nun seçimleri kazanması ile ilgili de konuşan Arınç, yine bir koalisyon hükümeti olacağını belirtti ve "Diğer ittifaklar biraz geride kaldılar. Bu bir başarıdır. İsrail halkının tercihidir." dedi.

NETANYAHU BİZE BİR JEST YAPACAKSA....

Türkiye ile ilişkilerin nasıl düzelebileceğini de aktaran Bülent Arınç, "Bize gerçekten bir jest yapacaksa şüphesiz bir barışa olan iradesinin güçlü olduğunu deklare etmesi, ikincisi de Filistin'e Gazze'ye konan ablukaların bir şekilde kaldırılması, bunların yanında şüphesiz İsrail güvenliğinin de netice itibarıyla güçlü bir şekilde sağlanacak olması, bu noktada Türkiye'nin iyi bir partner olarak seçilecek olması bizce çok doğru olacaktır." dedi.

Arınç'ın açıklamaları şöyle:

"Filistin meselesinde Gazze meselesinde, Ortadoğu'da kapsamlı bir çözüme gidişte Netanyahu'dan daha olumlu beyanlar daha olumlu düşünceler çıkacağını ümit ediyoruz. Filistin-İsrail ihtilafının kesin bir şekilde sona erdirilmesi konusunda hükümetin siyasi iradesini güçlü bir şekilde beyan etmesini bekliyor ve ümit ediyoruz. O yüzden Netanyahu eğer yeni bir başlangıç yapacaksa, güven artırıcı Türkiye ile ilişkilerini düzeltme noktasında da bize gerçekten bir jest yapacaksa; şüphesiz, bir barışa olan iradesinin güçlü olduğunu deklare etmesi, ikincisi de Filistin'e Gazze'ye konan ablukaların bir şekilde kaldırılması. Ortadoğu'ya barışın gelebilmesi. Ve şüphesiz İsrail güvenliğinin de netice itibarıyla güçlü bir şekilde sağlanacak olması. Bu noktada Türkiye'nin iyi bir partner olarak seçilecek olması bizce çok doğru olacaktır.

İRAN'IN NÜKLEER ENERJİ ÜRETİMİ

İran'daki barışçıl amaçla kullanılacak nükleer enerji konusunda Türkiye, her ülkenin imkanı olduğu kadar İran'ın da bu konuda imkanları olması gerektiğini savundu. Nükleer silah hazırlamak başka bir şey, uranyumdan nükleer enerjiye yönelmek farklı bir şey. Bunun çok iyi kontrol edilmesi lazım. İran'ın her türlü denetime açık olması lazım. Bu denetimler sırasında da şeffaf bir şekilde bunu hangi amaçla kullandığını dünyaya ikna etmesi lazım. Gazetecilik faaliyetlerinden dolayı hiçbir gazetecinin ne tutuklanması ne gözaltına alınması ne de mahkum edilmesini kabul edemem. Bir terör örgütüne üye olduğu için mahkum edildi ise 'gazeteci cezaevine girdi' dememek lazım. Türkiye'ye herhangi bir suçlamada bulunmak bence doğru değil."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Benjamin Netanyahu Bülent Arınç Türkiye İsrail Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (20)

Hasan tuna:

ula hani israil tu kakaydı. İsrail van minut idi. . . Gerçi Bilal''in gemicikleri yıllardır İsrail''e mal taşıyor o da ayrı konu. . .

15
6
yanıtYanıtla
CENGİZ KAAN:

Hani Avrupa, Amerika, ve İsrgöbeğimizi İsaile ihtiyacımız yoktu? Hani kendi göbeğimizi kendimiz keserdik? Bul yalvarışlar Niye?. . . Tutuklanan gazeteciler konusunda bu yalanlar niye?. . .

7
12
yanıtYanıtla
ankara:

bizi israile köle yaptınız ya helel olsun

12
7
yanıtYanıtla
.....:

adamlar mavi marmarıyı (gemiyi) bastı. arınç netanyahu dan jest bekliyor . . netanyahu değil YETERHAHUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

11
1
yanıtYanıtla
şahin güngör:

2 ay daha konuşursun

6
3
yanıtYanıtla
Tt:

Netanyahu akpkkyı destekler

7
2
yanıtYanıtla
mobilWeb@haberler.com:

Sen kendi ulkene BAK arinc,filistin gibi olmamiza AZ kaldi sayenizde

4
4
yanıtYanıtla
RezillikmobilWeb@haberler.com:

Resmen gitmis yalvariyo netanyahuya ,Hani van minit van minitne oldu simdi

5
3
yanıtYanıtla
KervanmobilWeb@haberler.com:

Ne istir haci Israil TV si falan. Kendi liderinizin kuyruga girdigi BBC ye roportaj verdi diye Gulene sallayip duruyodunuz yaw bari kendi camurunuza batmayin

3
3
yanıtYanıtla
Şükrü Timur:

Netanyahu önce adam olacaksın. Sonra simitini filistinle paylaşacaksın. Baba bir, ana ayrı Arap kardeşlerine kötülüğü bırakacaksın. En sonra da belki Semitist, kısacası bir insan olmayı hak edeceksin!! Anlaştık mı, gardaş. . !?

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title