Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa'da Tıp Tarihi Müzesi Açtı

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesinin açılışını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi'nin açılışını yaptı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Celal Bayar Üniversitesi tarafından restore edilen Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi'nin açılış törenine katılmak için Manisa'ya geldi. Tarihi Sultan Camisi'nin bahçesinde düzenlenen açılış törenine Vali Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekili Özel, CBÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli, rektör yardımcıları, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Celal Bayar Üniversitesi tarafından restore edilip müze haline getirilen Hafsa Sultan Şifa Külliyesi'nin 20 yıl önce üniversiteye tahsis edildiğini, ancak külliyenin Rektör Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli'nin zamanında hayat bulduğunu dile getirdi. Konuşmasında Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden sorumlu olduğunu hatırlatan Başbakan Yardımcısı Arınç, bazı vakıf gayrimenkullerinin kamu-kurum ve kuruluşlar ile üniversitelere tahsis edildiğini, tarihi yerlerle yeterince ilgilenilmediğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Arınç, 'Geçmişte vakıf gayrimenkullerini kamu yararına derneklere tahsis ettiğimiz gibi kamu kurumlarına da tahsis etmişiz. Özellikle üniversiteler başta olmak üzere bazı kurumlara tahsis ettiğimiz bu gayrimenkulleri yerinde ve yeterince kullanmamışlar. Şu Mevlevihane içi boş bir mekan olarak yıllarca kaldı. Bizim dönemimizde bazı külliye ve hamamlar restore edildi. Üniversitelerden gelen taleplere, iyi kullanmadıkları için kılı kırk yararak karşılık verdim. Burası da 20-22 yıl önce tahsis edilmiş ama bunca yıl boyunca kullanılmamış' diye konuştu.

ARINÇ, "PERSONEL REJİMİ YAPILAMADI"

Kamuda personel rejiminin yapılamadığının altını çizen Başbakan Yardımcısı Arınç, 'Bizim kamuda personel rejimi diye yapmak istediğimiz ama halen muvaffak olamadığımız bir durum var. Performansa dayalı bir kamu yöneticiliği ifadesine belki yabancı değilsiniz. Performans; başarı, gayret ve çalışma kavramlarını hatırlatıyor. Bir memur kendisini 657'nin sınırlarına hapsediyorsa ve oradan aldığı dokunulmazlıkla performans göstermeden çalışmaya gidiyorsa kamu ondan fayda göremez. Mesai saatleri önemlidir. Ama üzerinize aldığınız görevleri yerine getirmek için bu saatler yeterli olmayabilir. Zamanı iyi kullanacaksınız. İyi planlayacaksınız, iyi elemanlarla çalışacaksınız. Başka ek tedbirlerle performans kriterleri getirildi. Zannediyorum bu ilk uygulayan Sağlık Bakanlığı kendi teşkilatı içerİsinde performans kriterlerine göre maaşında veya ödeneklerinde artış gösteren bir kriter koydu. Bizim kendi hayatımızda da performansa çok dikkat etmemiz lazım' diye konuştu. REKTÖRÜ ÖRNEK GÖSTERDİ

CBÜ Rektör Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli'nin 2 yıllık görevi boyunca 6 fakülte açtığının ve bunun önemli bir başarı olduğunu belirten Arınç, bu başarının önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylarına örnek teşkil etmesi gerektiğini vurguladı. Arınç, 'Abimin ayrılmasından sonra tam 3 rektörümüz geldi. Bu dönemlerde hiç fakülte açılmadı. Düşünün ki rektörümüz Mehmet Pakdemirli daha atanalı 2 yıl oldu, 2 yılda 6 fakülte açtı. 20 yılda beş fakülte, 2 yılda 6 fakülte. Yani 20 yılın rekorunu 2 yılda kıran bir rektörle karşı karşıyayız. Bunu her yerde herkesine gönülden alkışlaması gerekir. Bu performansın önümüzdeki seçimler içinde sadece bir kriter olmasını dilerim. Şimdiden belediye başkan adaylarına ve meclis üyelerine ne yapacaklarını hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden sormamız gerekir' diye konuştu. Konuşmaların ardından CBÜ Rektörü Prof.Dr. Pakdemirli Başbakan Yardımcısı Arınç'a teşekkür plaketi verdi. Plaket törenin ardından Tasavvuf Musikisi sanatçısı Ahmet Özhan tarafından katılanlara yarım saatlik konser verildi. Konserden sonra CBÜ tarafından restore edilen Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Müzesi'nin açılış kurdelesi kesildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, içinde tarihi yazma eserlerin, bal mumu heykellerin ve Manisa'nın tıp tarihini anlatan çeşitli tıbbi malzemelerin bulunduğu müzede incelemede bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Pakdemirli Bülent Arınç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title