Haberler

Arınç Halka Masa Üstünde Hitap Etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ortam dinlemesinin vatan hainliği olduğunu söylerken, bu konuda takındığı tavır sebebiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ortam dinlemesinin vatan hainliği olduğunu söylerken, bu konuda takındığı tavır sebebiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'dan helikopterle Yalova'ya geldi. AK Parti'nin İstanbul Caddesi üzerinde bulunan seçim irtibat bürosunda kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan Arınç, engelli bir vatandaşla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra bir masanın üzerine çıkan Arınç, buradan halka hitap etti. Arınç, internette yayınlanan güvenlik toplantısı ses kayıtları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bu kayıtların Youtube'a yüklenmesinin vatan hainliği olduğunu dile getiren Arınç, "Yerel seçimi yerel seçim olmaktan çıkarıp hükümetimize karşı bir savaş haline getirdiler. Bana, Başbakanımıza, Ahmet'e, Mehmet'e, sahte ses kayıtlarıyla kişilik haklarımıza müdahale etmeye çalışıyorlar. Bunlara üzülüyoruz, kızıyoruz ve yasal tedbirlerimizi alıyoruz ama daha dün akşam çok büyük bir alçaklık yaptılar, vatan hainliği yaptılar. Devletimizi yıkmak için bir komployu açıkladılar. Biz de yasal haklarımızı kullandık. Şahısların söz konusu olduğu bir yerde bunu hazmedebilirsiniz ama bu devlet, bu bayrak, bu vatan bizim. Bu ülkenin güvenliği bizim en büyük sorumluluğumuz. Bu komployu yapanların, bu ihaneti işleyenlerin elbette hesapları görülür ama öncelikle bunları kınamak gerekmez mi? Bunları lanetlemek gerekmez mi? Türkiye ile ilgili, dış politikamızla ilgili bir konunun Süleyman Şah Türbesi'ndeki Türk bayrağına, Türkiye'nin güvenliğine karşı vuku bulacak bir tecavüze karşı Türk askerinin ne yapacağının konuşulduğu bir toplantının ortam dinlemesi ile kayıtları tutulur ve Türkiye adına servise konulursa, iktidarın da muhalefetin de buna karşı çıkması gerekmez mi? Peki Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri nedir? 'Bırakın konuşulsun. Biz Esad rejiminden yanayız. Esad gücenmesin. Türkiye'yi savaşa sokacaklar.' Bu heyecan ve bu korku, Türkiye'nin ana muhalefet liderine yakışıyor mu?" ifadelerini kullandı.

Arınç, cuma namazını Kubbeli Cami'de kıldıktan sonra helikopterle Bursa'nın Orhaneli ilçesine gitti. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Bülent Arınç Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title