Haberler

Arınç Gitti, Mesir Çayı Yadigar Kaldı

Güncelleme:

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın görev yaptığı dönemde en çok sipariş edilen sıcak içecek, 'Mesir Çayı', Arınç görevden ayrıldıktan sonra da vazgeçilmezlerden oldu.

Eski Başbakan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç tercihi olan mesir çayı, Arınç görevden ayrıldıktan sonrada Çankaya Köşkü'nde tercih edilen lsitesinde zirvede yer aldı.

ŞİFALI MESİR MACUNU

41 çeşit baharat ve şifalı ottan oluşan güzel kokulu ve lezzetli bir macundur mesir. İlk olarak Yavuz Sultan Selim'in eşi Ayşe Hafsa Sultan hastalanınca dönemin ünlü ve başarılı hekimi Merkez Efendi tarafından kullanıldığı söylenmektedir.

Tanıtım metinlerine göre, vücuda kuvvet, kalbe ferahlık verir, zihni açar, dikkati arttırır, sakinleştirir. Ayrıca, birçok ağrılı hastalığa iyi gelir. Mesir macunu bu kadar lezzetli ve yararlı olunca, yüzyıllar boyunca yaşamayı başardı. Hatta, adına festival bile düzenlendi.

FESTİVALE YOĞUN İLGİ

Her yıl düzenlenen festivalde Merkez Efendi'nin Ayşe Hafsa Sultan'ı mesir macunuyla iyileştirmesi canlandırılır, yüksek yerlerden atmak suretiyle halka mesir macunu saçılır. Türkiye'nin ulusal düzeyde haber olan nadir yerel festivallerinden biridir Manisa Mesir Macunu Festivali.

Her adımları ulusal düzeyde haber yapılan siyasetçiler, iktidar muhalefet demeden yoğun ilgi gösterir bu festivale. Ünlü bir siyasetçi yoktur ki avuçladığı mesirleri aşağıya doğru savururken fotoğrafı çekilmesin.

ARINÇ AKILLARA GELİYOR

476. Festivali kapsamındaki mesir saçma töreni bugün yapılacak ve büyük ihtimalle Manisa ve siyaset denilince aklımıza gelen ilk isim olan eski Meclis Başkanlarından Bülent Arınç'ı akıllara gelecek.

EN ÇOK SİPARİŞ 'MESİR ÇAYI'

Mesir macunu ile siyaset ilişkisinde önemli bir detay da Ankara kulislerinde konuşuluyor. Başbakan ile 4 yardımcısı Çankaya Köşkü'nde, 1 Başbakan Yardımcısı da eski Başbakanlık binasındaki makamında görev yapıyor.

Çankaya Köşkü'ne taşındıktan sonra orada Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan isimlerden biri de Bülent Arınç olmuştu. Arınç'ın görev yaptığı dönemde de makamının ihtiyaçlarını karşılayan çay ocağına en çok sipariş edilen sıcak içecek, 'Mesir Çayı' oldu.

TÜRKEŞ'İN DE TERCİHİ

1 Kasım seçimlerinden sonra aktif siyasetle yollarını ayıran Arınç'tan sonra Mesir Çayının akıbeti şu şekilde anlatılıyor: "Bülent Bey gitti ama Mesir Çayı kaldı yadigar. Çay ocağı hala Mesir Çayı servis ediyor. Bülent Bey'in makamını şimdi Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş kullanıyor ve Sayın Türkeş'in misafirleri de sıklıkla bu çayı denemek istiyor."

MESİR ÇAYI NEDİR

Mesir çayı, mesir ile kaynatılmış ballı sıcak bir içecektir. Limonla servis ediliyor. Başbakan Yardımcısı Türkeş, Çankaya Köşkü'ne yerleştikten sonra kendisine ilk önerildiğinde, 'Yenisi geliyor mu? Bize bayat çay içirmeyin' diye sormuş ve "Yenisi getirttiriliyor efendim" yanıtını almış.(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Tuğrul Türkeş Çankaya Köşkü Bülent Arınç Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

yol:

türkeş evlenmekten bıktıgı için severek parti degiştirdi çünkü akp kanunlarınca zina yapmak imam nikahı olarak bir nevi serbes oldu

2
1
yanıtYanıtla
üç kuruşa sustu:

parsel parsel satılanları açıklamadı buda susturuldu

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title