Haberler

Arınç, Fadıoğlu İmam Hatip Ortaokulu'nun Açılışını Yaptı

GAZİANTEP (İHA) – Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun ailesi tarafından yaptırılan Fadıloğlu İmam Hatip Ortaokulu’nun açılışını gerçekleştirdi.

GAZİANTEP (İHA) – Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun ailesi tarafından yaptırılan Fadıloğlu İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Fadıloğlu'nun babası hayırsever iş adamı Hüsamettin Fadıloğlu ve ailesi tarafından yaptırılan Fadıloğlu İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Şamil Tayyar, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu eşi Seval Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Şehitkamil ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, AK Parti Gaziantep 25. Dönem Milletvekili adayları, Yusuf Erdem Güzel Bey, Canan Candemir Çelik, Hayırsever İşadamı Hüsamettin Fadıloğlu eşi Sezer Fadıloğlu, ve ailesi, Meclis Üyeleri, ile kurum müdürleri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"CEHALETLE MÜCADELE ETMENİN TEK YOLU EĞİTİMİ VASIFLI HALE GETİRMEKTİR"

Programın açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Fadıloğlu ailesi tarafından yapılan okul, bir hayırdır. Eğitime yüzde 100 destek kampanyası içinde ihtiyaç duyulan bir eğitim kurumu, çok değerli bir hayırseverimiz ve onun ailesi tarafından gerçekleştirildi. Hüsamettin Fadıloğlu ağabeyimizi gerçekten böylesine anlamlı bir hayır yaptığı için huzurunuzda tebrik ediyorum. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na ve ailesine böylesine güzel bir hizmete vesile oldukları için teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın böylesine güzel bir okula kavuşmaları ne büyük bir nimettir. Şimdi en güzel sınıflarda çocuklarımız eğitim görecek. Onlar için muhtelif amaçlı salonlar olacak, spordan tutun, her türlü ihtiyaçlarına kadar hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz pırıl pırıl bir mekanda eğitim görecekler. Bu okulda nice Fadıloğlu yetişecek, nice vali yetişecek, nice doktor yetişecek, nice mühendis yetişecek. Biz çocuklarımıza bu gözlerle bakıyoruz. Eğitim kurumlarına ihtiyacımız biraz daha fazla sayılabilir. 77 milyon nüfusumuz var. Bu nüfusun yarısı 30 yaşın altında. 30 yaşın altında da 19 Milyona yakın ana sınıfından Lise sona kadar öğrencimiz var. 5,5 milyon civarında ise üniversite öğrencimiz var. Genç nüfusumuz fazla. Şu anda 875 bin öğretmenimiz var. Madem ki bu kadar öğrencimiz var, yapacağımız tek şey eğitime önem vermektir. Çünkü eğitim, elbette milli manevi değerlerle birlikte yapıldığında müspet ilimde en iyi şekilde öğretildiğinde eğitim birinci meselemizdir. Bütün kötülüklerin önüne geçecek, iyiliklerin ve güzelliklerin önünü açacak tek şey eğitimdir. Cehaletse karanlıktır, cehaletse kötülüktür. Cehaletle mücadele etmenin tek yolu eğitimi vasıflı hale getirmektir. Çocuklarımız vasıflı bir eğitim alırsa, sadece anne babasına ve ailesine değil, bütün insanlığa hizmet eder. İnanarak söylüyorum ki bu okulumuzdan çok büyük değerler yetişecek ve o değerler bütün insanlığa ışık saçacaktır" dedi.

"BU ESERİN MEYDANA GELMESİNE DESTEK VEREN AİLEMİN TÜM FERTLERİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Fadıloğlu ailesi adına konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, "Mevcut okulumuz 33 derslikli. Tabi özellikle imam hatiplerde, çocuklarımızın hitabet derslerinin gelişimini de sağlamak adına çok amaçlı salonlara ve kapalı spor salonlarına ihtiyacımız vardı. Fiziki şartlarımız ancak burada salon yapmaya el verdi. Toplamda 4 bin metrekare arsası olan bu yerde yaklaşık 5 bin 100 metrekare inşaat alanıyla inşa edildi. Yukarıda 350 kişilik çok amaçlı bir salon, 400 kişilik bir bay mescidi, alt katta 300 kişilik ikinci mescidiyle, yine çocuklarımızın yağmurda, güneşte spor yapmasını engelleyip, daha rahat ortamda spor yapmalarını sağlamak adına alt katta da kapalı bir mekan elde ettik. Bu eserin meydana gelmesinde başta ailemin tüm fertlerine ve özellikle babama çok teşekkür ediyorum. Diğer taraftan proje safhasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Katılımlarından dolayı başta Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç beye ve siz değerli misafirlerimize, katılımlarınızdan dolayı yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HAYIRSEVER İŞ ADAMI HÜSAMETTİN FADILOĞLU'NA ONUR BELGESİ

Yapılan açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte dualar eşliğinde okulun açılışını gerçekleştirdi. Gaziantep Valiliği iş adamı Hüsamettin Fadıloğlu'na eğitime yapmış olduğu katkılarından dolayı Onur Belgesi ile ödüllendirdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İşadamı Hüsamettin Fadıloğlu'na Onur Belgesi'ni takdim etti.

ARINÇ ÖĞRENCİLERE KİTAP HEDİYE ETTİ

Daha sonra sınıfları gezen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, iş adamı Hüsamettin Fadıloğlu ve protokol üyeleri öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden Arınç daha sonra öğrencilere kitap hediye ederek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Münevver Arınç Bülent Arınç Şehitkamil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
title