Haberler

Arınç: Ben Şahsen Şafak Sayıyorum

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Son seçimde çok şükür 21 milyon 500 bin oy aldık" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Son seçimde çok şükür 21 milyon 500 bin oy aldık. İki seçmenden birisi. Bunu 2015'te Allah'ın izniyle yüzde 60'lara tırmandıracağız" dedi.

Seçim çalışmalarında bulunmak üzere Bilecik'in Bozüyük ilçesine gelen Arınç, partisinin ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Bilecik'e, Bozüyük'e, Söğüt'e, Osmaneli'ne, Dodurga'ya hizmet etmenin kendilerinin görevi olduğunu belirterek, görevlerinin vatandaşa hizmet etmek olduğunu vurguladı.

Milletin daha huzurlu yaşaması için, daha mutlu yaşaması için, daha güvenli yaşaması için, refah düzeyini daha da artırmak için, hizmet etmekle görevli bir hükümet, AK Parti iktidarı olduklarını ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

"Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı kardeşiniz, 12-15 aydır gerçek bir belediye başkanı olarak Bozüyük'e hizmet etmek imkanına kavuştu. Hamdolsun, şimdi her şeyden daha çok hak ederek, Bozüyük'e Belediye Başkanı olmak için aday oldu. Allah nasip etsin. Güzel bir söz var. Belki Şeyh Edebali, Osman Gazi'ye söylemişti. Vakti gelmeden çiçek açmıyor. Karşımda Halil Erdemir arkadaşımı görüyorum. Yine bir seçim öncesi gelmiştik ve ümit ediyordum, 'bu kez Bilecik'ten iki milletvekilliğinin ikisini de alacağız'. Ama nasip olmadı. Halil kardeşimiz de Bilecik, Bursa irtibatı da var. Bu işler için çok güzel bir arkadaşımızdı seçilmesini çok arzu etmiştim. Ama seçim imkan vermedi. Bu arkadaşımızı kazanamadı. Biz de Fahrettin Poyraz kardeşimizle yolumuza devam ettik. Vakti gelmeden çiçek açmıyorsa, umarım vakti gelmiştir. Bizim 95'lerde güzel bir sloganımız vardı, 'İnşallah tamam. O zaman Refah'ın vakti geldi' diyorduk. Şimdi, belediye seçimlerinde, genel seçimlerde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde günümüz, saatimiz, saniyemiz, gelmiştir, Allah en güzel arkadaşlarımıza en güzel başarıları nasip etsin."

"2015'te Allah'ın izniyle yüzde 60'lara tırmandıracağız*

Arınç, hanım kardeşlerinin olduğu yerde güçlü aileler, güçlü çocuklar bulunduğunu bildirdi.

Kadınların toplumun temeli olduğuna değinen Arınç, şunları söyledi:

"8 Mart'ın üzerinden daha az bir zaman geçti. Kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamış olalım. Biz kadınlarımızı, nezaketin, zerafetin, iffetin hamdolsun temsilcisi olarak görüyoruz. Bazen kız evlatlarımız olarak, bazen eşlerimiz olarak, bazen ablalarımız, kardeşlerimiz olarak... Toplumu doğuran, bu aziz varlıkların bizim de değerimizde, bizim gözümüzde çok yüksek kıymetleri var. Onları şüphesiz geleceğe hazırlamak ve her açıdan onları donanımlı hale getirmek mecburiyetindeyiz. Bu bizim için de bir görevdir. Kadınlar şüphesiz, aile hayatları içerisinde de çalışma hayatları içerisinde de siyasi hayatta da etkin olmalılar. Konya'nın Meram ilçesinde bu seçimde başı örtülü bir harita mühendisi kardeşimiz, Fatma Torun kardeşimiz Meram'dan belediye başkan adayı oldu. Yüzde 70 oy aldığımız Meram'da bir hanım kardeşimiz, bir hanımefendi kardeşimiz 30 Mart akşamı belediye başkanı olacak. 10 profesörden 3'ü kadındır. Öğretmenlerimizin yüzde 55'i, 460 bin kusur öğretmen kadınlarımızdandır. Diş hekimlerimiz, mimarlarımız, öğretmen sayısı itibariyle Avrupa Birliği ülkelerinden daha yüksek bir noktadır. 17 belediye başkan adayımız kadınlarımızdandır. Meclis'te 80'in üzerinde kadın milletvekili var. Bunların yüzde 60'ı AK Parti'nin içerisindedir. Şu anda AK Parti olarak Türkiye'de 9 milyonun üzerinde kayıtlı üyemiz var. Bunun 4 milyonu kadın üyedir. 4 milyonu kadın üye olan bir parti bu ülkede, daha 20 sene iktidarı başkasına vermez. Üyelerimizin 3 milyona yakını 30 yaş altı gençlerimizden, diğerleri de her yaştan kardeşlerimizden oluşuyor. Son seçimde çok şükür 21 milyon 500 bin oy aldık. İki seçmenden birisi. Bunu 2015'te Allah'ın izniyle yüzde 60'lara tırmandıracağız. Bu seçimlerde de her yerde belediye başkanlığı seçimlerinde en aktif rol oynayacak olanlar kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve hepimiz."

"Kaynağımız güçlü, gürül gürül geliyor"

Arınç, Bozüyük'te, Söğüt'te, Osmaneli'nde, Bilecik'te ne durumda olduklarına baktığına değinerek, Bilecik'te de diğer ilçelerde de belediye başkanlıklarının 2004'ten bu yana iki dönemdir devam ettiğini anlattı.

Allah kısmet ederse 3'üncü dönem olacağını kaydeden Arınç, şöyle devam etti:

"Eh, 3'üncü dönem olduktan sonra bizim 2015'te başımızı gelen onların da başına gelecek. Oh, olsun. Ben de, Fahrettin Poyraz arkadaşımız da 2015'te ara vereceğiz. Yeter ki arkadaşlarımız bizlerin yerini daha güzel doldursun. Askerlikte bir tabir vardır, 'şafak saymak' diye. Ben şahsen şafak sayıyorum. Bir an o günler gelsin de inşallah bizden, bayrağı daha ileriye taşıyacak daha güçlü arkadaşlarımıza imkan ve fırsat verelim. Bizim, saatimiz, vaktimiz 2015'te dolacak. 9 milyon kayıtlı üyesi olan bir partinin içerisinde herkes bir yenilenmeyi, güçlenmeyi görsün. 25-35 yaş arasında 19 milletvekilimiz var. Sayımız 300'ün üzerinde. Her seçimde en az 100-150 milletvekilini yenileyen bir partiyiz. Gidenin yerine geliyor. Bizim buna gücümüz var. Kaynağımız güçlü, gürül gürül geliyor."

"Bu hükümet, halkı seviyor, halk da onu seviyor"

Arınç, partisinin 3 seçimde de oy oranını yükseltip tek başına iktidara geldiğini hatırlattı.

Partisinin 2002'de yüzde 35, 2007'de yüzde 47, 2011'de de yüzde 50 oy oranına sahip olduğunu belirten Arınç, şunları ifade etti:

"İki seçmenden birinin oyunu alabildik. Çok güzel bir karikatür var. Seçimden sonra çizilmiş bir karikatür. Başbakanımız Tayyip Erdoğan Bey, şuradaki fotoğraftaki gibi duruyor, karşısında da süklüm püklüm iki kişi var. Tayyip Bey onlara soruyor 'söyleyin bana hanginiz oy verdiniz?'. Sorulan kim? Kılıçdaroğlu ve Bahçeli... Durum bu, yalan değil. O kadar gerçek ki. Günün birinde dili sürştü Kemal Kılıçdaroğlu'nun. Televizyondan birisi ona bir şey sordu, dedi ki, 'Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül aday olsa hangisine oy verirsiniz?' 'Abdullah Gül'e oy veririm' dedi. Eninde sonunda bu ikiden bir tanesi kendisini açık etti. Öbürü daha bir şey konuşmadı. Oy verebilecek sanki Abdullah Gül, CHP'den birisi gibi. Abdullah Gül, bizim kurucumuz, bizim Başbakanımız. 7 yıldan beri ülkede örnek bir Cumhurbaşkanlığı yapan bir şahsiyet ama bundan korktuğu için 'öbürü olursa oy veririm' diyor. İş bu noktada. 2015'e giderken Allah'ın izniyle 50'leri çok geçeceğiz. Bu seçimde de inşallah çok başarılı bir sonuç alacağız. Bu hükümet, halkı seviyor, halk da onu seviyor."

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Bülent Arınç Ak Parti Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title