Haberler

Arınç, AK Parti'yi Kırkpınar Başpehlivanına Benzetti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti’yi Kırkpınar Başpehlivanı’na benzeterek, “Kırkpınar Başpehlivanı gibi artık altın kemerin de sahibiyiz.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti'yi Kırkpınar Başpehlivanı'na benzeterek, "Kırkpınar Başpehlivanı gibi artık altın kemerin de sahibiyiz. 2002, 2007 ve 2011. Her birinde çok şükür başa güreştik ve başpehlivan olduk" dedi.

Arınç, AK Parti Eskişehir Odunpazarı 3'üncü Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, parti mensupları olarak birbirlerinden güç aldıklarını ve halkın kendilerini sevdiğini söyledi. "Dürüstlüğümüzü beğendi, cesaretimize güvendi ve inandı" diyen Arınç, "O yüzden Kırkpınar Başpehlivanı gibi artık altın kemerin de sahibiyiz. 2002, 2007 ve 2011. Her birinde çok şükür başa güreştik ve başpehlivan olduk. Bu çok önemli bir nokta. 2002'de yüzde 35 tek başına iktidar, 2007'de yüzde 47 tek başına iktidar, 2011'de yüzde 50 tek başına iktidar. Son 50-60 yıla bakın çok partili siyasi hayatımızda bu başarıyı gösteren başka bir parti bulamazsınız. Avrupa'ya bakın orada da bulamazsınız. Çizgi hep yukarıya doğru. Adalet Partisi de 65-69'da gelmiştir, Anavatan Partisi de 83-87'de gelmiştir, Demokrat Parti de 50'de, 54'te, 57'de gelmişler ama hep aşağıya doğru giden bir çizgileri olmuş. Sonunda bu partiler parçalanmış, bölünmüş ve yok olmuştur. Hamdolsun 12 seneye 3 milletvekili seçimi sığdırdık. 35, 47 ve 50'yle çizgimiz hep yukarıya doğru gitti. Şimdi çıta yükseldi. 2015'te yüzde 50 bize yetmez. Mademki biz büyük bir partiyiz, Türkiye'nin yüz akıyız, milletin ümidiyiz. İnşallah 55'leri 60'ları zorlayarak bir sonuçla ortaya çıkmamız lazım. Gördüğüm manzara da bunu başaracağıma yöneliktir" şeklinde konuştu.

"BİZİM HEDEFİMİZ EVEREST, HİMALAYA, ULUDAĞ KADAR OLMALI"

AK Parti'nin iddiası olan bir parti olduğunu aktaran Arınç, "Bizim iddiamız var. AK Parti iddiası olan partidir. Mesela Bursa 18 milletvekili çıkartıyor. Geçenlerde coştum dedim ki en az 15'ini almamız lazım. Sonra merhametliyim ya dedim hadi 1 tanesini MHP'ye ekleyelim 1'isini de CHP'ye ama 13'ten aşağı olursa Bursa başarısız olur dedim. Hedef gösterdim. Bizim hedefimiz orta boylu bir insanın boyu kadar değil, Everest kadar, Himalaya kadar, Uludağ kadar olmalı. Biz zaten Eskişehir'de 6'dan 3 tane aldık. Biraz daha gayret etseydik MHP'ninkini de alır 4 tane çıkartmış olurduk. Bu önceki seçimlerin sonuçları kardeşim. 2 günü birbirine eşit olan ziyandadır. Ne demek 6'dan 4 tane? Niye 5 tane değil? Alacağız inşallah, hedef yüksek olacak. Bizde atmak yok vurmak var. Hedefi tam 12'den vuracağız. Niye 6'sı da olmadı diye hayıflanacağımız bir çalışma yapmamız lazım. Bu bir hayal değil, siz çalışın millet veriyor" diye konuştu.

"BİZ NEREDEYSE SENEDE 2 SEÇİM YAPTIK, BAŞIM DÖNDÜ YAHU"

"İnşallah 2015'te seçimlerde iktidara geldiğimizde önümüzdeki 4 sene hiçbir seçim olmadan sadece hizmete ayrılmış bir sükunet dönemi olacak" diyen Arınç, şöyle konuştu:

"Şimdi biz neredeyse senede 2 seçim yaptık. Başım döndü yahu. Ondan çıkıp öbür tarafa gidiyorsun. Ama 2015'e bir geldik gibi 4 sene artık hizmetten başka bir şey düşünmeyeceğiz. Şimdi kongreler başladı. Seçimden önce kongre yapmak her baba yiğidin karı değil. Bak CHP niyetlendi vazgeçti. "Ben seçimden önce kongre yapamam bizde kavga, dövüş olur" dedi. Gelsinler Odunpazarı'nı görsün. Burada kardeşlik, dostluk var. Biz büyük kongremizi de yapacağız, hiçbir engelimiz yok. Bizde istişare var. Biz kongremizi el ele tutuşur, göz göze gelir yapar gideriz. Bizde ne sandalyeler uçuşur, ne millet birbirinin boğazına sarılır. Bizde hizmet var, dostluk var, arkadaşlık var." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bülent Arınç Eskişehir Kırkpınar Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title