Haberler

Arınç: ''70 milyon torba kanunu bekliyor'' -

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen "Torba Kanun Tasarısı"na ilişkin, "Aslında 76 milyonun 70 milyonu, bu kanunun çıkmasını bekliyor. Ne var ki muhalefet, bunu geciktirmek için 1 Temmuz'da tatile girmesi gereken Meclisi tatile sokmadı" dedi.

Arınç, Elazığ Oto Galericiler Sitesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Elazığ'da gençlik yıllarının geçtiğini, iftar davetine katılmak ve belediyenin çok hayırlı bir işinin temelini atmak için kente geldiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Torba Kanun Tasarısı'na değinen Arınç, bir aydan bu yana muhalefetin lüzumsuz engellemesiyle bir kanunu çıkarmakta zorlandıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Soma'daki maden faciasından sonra yer altında çalışan işçilerin durumunu düzelten, taşeronda çalışan işçilerin durumunu düzelten, esnafın, geçmişe ait SGK borcu bulunan kardeşlerimizin durumunu düzelten, onlara sağlık hizmetleri verilmesine yol açacak pek çok madde var. Aslında 76 milyonun 70 milyonu, bu kanunun çıkmasını bekliyor. Ne var ki muhalefet, bunu geciktirmek için 1 Temmuz'da tatile girmesi gereken Meclisi tatile sokmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri var, yine Meclisi kilitlemek suretiyle bu seçim kampanyalarına milletvekillerimizin katılmasını engelliyor ve her gün saçma sapan, lüzumsuz, maalesef Mecliste netice alacak işleri engellemeye gayret ediyor ve biz de milletvekili arkadaşlarımızla orada nöbet tutuyoruz, adete sabır imtihanından geçiyoruz."

Bülent Arınç, tarih ve kültür şehri Elazığ'ın, tarihin kadim dönemlerinden beri hep var olduğunu belirterek, kentin binlerce sene öncesine dayanan geçmişi ve kültürü bulunduğunu kaydetti.

Daha sonra Arınç ve beraberindekiler, bir süre önce yapımına başlanan ve birinci katı yükselen Oto Galercileri Sitesi inşaatına butona basarak harç koydu.

Kaynak: AA / Politika

Bülent Arınç Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title