Haberler

Arılardan Kilosu 300 Liralık Antioksidan

Manisa Arı Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Turgut, arıların ağaçlar ve bazı otsu bitkilerin tomurcuk ve yapraklarından toplayıp kovanda ürettiği reçinemsi bir madde olan ve zamk gibi yapışan propolisin kilosunu 300 liradan sattıklarını söyledi.

Manisa Arı Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Turgut, arıların ağaçlar ve bazı otsu bitkilerin tomurcuk ve yapraklarından toplayıp kovanda ürettiği reçinemsi bir madde olan ve zamk gibi yapışan propolisin kilosunu 300 liradan sattıklarını söyledi. Turgut, güçlü bir antioksidan olarak bilinen propolisin talep gördüğünü dile getirdi.

Manisa Arı Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Turgut, Manisa merkez ve Akhisar, Salihli ve Turgutlu ilçelerinde arıcılığın yaygın olarak yapıldığını belirterek petek balı, süzme bal ve polenin yanı sıra hastalıklara iyi geldiği ifade edilen propolis de ürettiklerini söyledi. Propolisin arıların ürettiği doğal bir madde olduğunu anlatan Turgut, bal arılarının kovanlarını dış etkenlerden korumak için kovanın üzerini değişik bitkilerin özleri ile kapladıklarını ve buna da propolis dediklerini söyledi. Turgut, şöyle dedi:

"Propolisin çok fazla faydası var. Çok sayıda kişi bunu bağırsak hastalıklarında kullanıyor. Balı sattığımız şirketlere ya da bitkisel tedavi ile uğraşanlara satıyoruz. Propolisin kilosunu 300 liradan satıyoruz. İşlendiği zaman daha yüksek fiyatlara satılıyor. Çünkü kolay üretilen bir şey değildir. Propolis tuzaklarımız var. Hammaddesi çiçek özünden oluyor. Tarım ilaçlarının olduğu yerden alınırsa hiçbir faydası olmaz. Ancak, yaylalarda bakir yerlerden toplanan özlerle yapılabilir. Kovandan topladıktan sonra buzdolabında tutuyoruz."

Propolisin kulak enfeksiyonu, bronş, astım ve solunum yolları iltihapları, mide ve onikiparmak bağırsağı ülser, romatizmal hastalıklara karşı kullanılabildiğini belirten Turgut, antioksidan değerinde olan propolisi hastaların doktorlarıyla görüştükten sonra kullanmasını önerdi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Turgut Propolis Akhisar Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

faruk:

Dunyadaki en dogal en etkili ilac

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title