Haberler

Arifiye'de Yüksek Hızlı Tren İstasyonu İnşaatı Çöktü: 5 Yaralı

Haziran ayı içinde seferlere başlayacağı bildirilen Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın Sakarya'ya bağlı Arifiye İlçesi'nde yeni yaptırılmakta olan istasyon binası inşaatında çökme meydana geldi.

Haziran ayı içinde seferlere başlayacağı bildirilen Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın Sakarya'ya bağlı Arifiye İlçesi'nde yeni yaptırılmakta olan istasyon binası inşaatında çökme meydana geldi. İlk belirlemelere göre enkaz altında 3'ü ağız 5 yaları çıkarıldı. Olay saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Devlet Demiryolları'nın bölgedeki en büyük istasyonu olan Arifiye Tren İstasyonu'nda Yüksek Hızlı Tren Seferlerine de uygun olarak yeni yaptırılmakta olan istasyon binasının ikinci katında beton dökülürken çökme meydana geldi. İnşaatın orta bölümünde meydana gelen çökme sırasında bekon dökülen bölümde bulunan 5 işçi beton yığınlarıyla birlikte aşağı düştü. Diğer işçilerle çevreden yetişenler hemen müdahalede bulunarak 5 yaralı işçiyi enkaz altından çıkardı. Hastanelere sevkedilen işçilerden 3'inin durumunun ağır olduğu belirtildi. Olay anında istasyon yakınında bulunan ve adını vermek istemeyen bir çalışan, çökmenin ikinci kata hazır beton dökülmesi sırasında katın alt katı da çökerterek aşağıya indiğini, bu sırada 5 çalışanın da yukarıda olduğunu söyledi. İlk anda, altta kalan işçiler olduğu belirtilmesine rağmen, yapılan çalışmalarda enkaz altında başka işçi olmadığı anlaşıldı. İŞÇİLERİN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Olay yerinde çalışmalar sürdürülürken, çökmenin duyulması üzerine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da istasyona geldi. Toçoğlu yaptığı açıklamada enkaz altında kalan işçilerin tamamının çıkarıldığını, her ihktimale karşı kurtarma ekiplerinin başka kalan olup olmadığının belirlenmesi için titiz incelemelerde bulunduğunu söyledi. Bu arada hastaneye kaldırılanların isimlerinin, Yunus Akgün, Mustafa Yaşar, Adem Budak, Ali İnci ve Osman Yaşar olduğu anlaşıldı. Çökmenin neden meydana geldiği ise incelemeler sonunda belli olacak.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Bahattin TIKNAZ-Zafer TOKULŞ / ARİFİYE (Sakarya) 29(DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeki Toçoğlu Sakarya Arifiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title