Haberler

Arife Günü Şehitliğe Akın Ettiler

Enver ALAS/ İSTANBUL, ( DHA) Şehit aileleri ve yakınları Ramazan Bayramı arifesinde şehitlikleri ziyaret etti.

Enver ALAS/ İSTANBUL, ( DHA) Şehit aileleri ve yakınları Ramazan Bayramı arifesinde şehitlikleri ziyaret etti. Duaların edildiği şehitlikte yine hüzün ve gözyaşı vardı. Edirnekapı Şehitliği'ne gelen şehit aileleri ve yakınları, arife gününden geldikleri şehitlikte önce mezarları temizlediler. Şehit yakını ve aileler, mezarların bakımlarını yaptıktan sonra çiçekleri suladılar. Mezar başlarında Kur'an-ı Kerim okuyan şehit aileleri ve yakınları bayram öncesi bir arife gününü daha buruk geçirmenin üzüntüsünü yaşadılar.

Edirnekapı'daki Kara Şehitliği'nde yatan şehit Üsteğmen Gökhan Yavuz'un mezarını ziyate gelen babası Hikmet Yavuz, bayram günlerinin şehit aileleri için çok zor olduğunu belirtti. Oğlu'nun, Şırnak'ta çatışmada şehit olduğunu kaydeden Yavuz, "Anne ve babalar için çok zor bir gün. En azından oğlumuz şehit oldu. Şırnak'ta çatışmada askerlerini kurtarmak isterken 4 askeriyle birlikte şehit oldu. O bize gelemiyor biz ona geldik" diye konuştu. Anne Emine Yavuz da şehit oğlunun acısının ilk günkü gibi olduğunu ifade ederek, "Aklımızda fikrimizde hep o var. Yıllar geçse de acı hiç azalmıyor. Sadece alışıyorsun ve hayat devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"OĞLUM OLMADAN GEÇEN 12 YIL"

Oğlu Şırnak'ta şehit olan bir şehit annesi de 12 sene geçtiğini belirterek, "Oğlum olmadan geçen 12 sene. Yapacak birşey yok. Vatanımız sağolsun. Birileri memleketimizi koruyacak. Onlardan biri benim oğlumdu" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Emine Yavuz Şırnak Politika Güncel Haberler

title